Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна президента на

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна президента на
Коментари Харесай

ПАСЕ обяви Русия за диктатура, а Путин за нелегитимен президент

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) призна президента на Руската федерация Владимир Путин за деспот, а съветския режим - за тирания. Решението беше подкрепено от всички 43-ма депутати.

Асамблеята прикани държавите-членки на Съвета на Европа „ да признаят Владимир Путин за нелегитимен след края на сегашния му президентски мандат и да преустановят всевъзможен контакт с него, като се изключи филантропични контакти и в устрема към мир “.



Владимир Путин заема властта като президент или министър-председател от 2000 година насам. Поправките в съветската конституция през юли 2020 година удължиха евентуалния му президентски мандат до 2036 година, се показва в претекстовете.

„ Огромната власт на президента, произлизаща от извънредно дългия мандат на поста, съчетана с неналичието на каквито и да било инспекции и салда като мощен парламент, самостоятелна правосъдна система, свободни медии и витално гражданско общество, трансформира Руската федерация в де факто тирания “, е записано още в документа.

Асамблеята напомни констатациите на Венецианската комисия на Съвета на Европа, че „ освобождението от ограничаване на мандата за настоящия президент нарушава както съветската конституция, по този начин и интернационалните правни правила. ”

Асамблеята удостовери поддръжката си за основаването на ad hoc интернационален углавен арбитражен съд, „ който да потърси отговорност от съветското управление, в това число Владимир Путин “, отговорно за техните дейности, като се стартира с противозаконното анексиране на Крим, войната в региона на Донбас и свалянето на полет MH17.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР