Паркингът се намира в кв. Дружба, на пътя-Русе-Варна. Срещу минимално

...
Паркингът се намира в кв. Дружба, на пътя-Русе-Варна. Срещу минимално
Коментари Харесай

До дни в Русе ще заработи буферен паркинг

Паркингът се намира в кв. Дружба, на пътя-Русе-Варна. Срещу минимално възнаграждение, гостите на града ще могат да оставят колите си. Финансирането е обезпечено по интернационален план, чиято цел е да се понижи замърсяването на градската среда, като се насърчи използването на публичен превоз.

Русе

Паркингът е с 41 места, от тях - 4 за инвалиди. Таксата от 2,50 лева ще се заплаща на пост терминал, като в нея са включени и две пътувания в границите на денонощие с тролейбусен превоз.
Николай Симеонов - координатор на плана: Целта е да се понижи трафикът от периферията на града към центъра и надлежно това ще понижи и броя на колите, които стопират в централната градска част, и надлежно тапите ще намалеят.
Хората от квартал „ Дружба " считат, че буферният паркинг, който е и под видео наблюдаване, ще реши и техния проблем с паркирането.
Емануела Николова: Примерно, някой пристигна на посетители, тук в региона, може и да го употребяват, тъй като има разправи за местата, кой къде е паркирал.
Буферният паркинг ще бъде тестван в продължение на година. Ще продължи да съществува и по-късно, в случай че се окаже, че към него има интерес и може да се самоиздържа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР