Паркът в зоната около Алея Яворов по протежение на бул.

...
Паркът в зоната около Алея Яворов по протежение на бул.
Коментари Харесай

Софийски реалности: Готви ли се масова сеч на дървета в Борисовата градина?


" Паркът в зоната към " Алея Яворов " по продължение на бул. " Цариградако шосе " е маркиран за всеобща сеч. Стотици дървета са обозначени, може би 70% от всички. В същото време никой не събира падналите, гниещи с години. Снимките не дават престава за мащаба на готвената сеч ". Това написа свидетел преди няколко часа в обществената мрежа.

Дали става дума за " всеобща сеч " или за регламентирано премахване на рискови и сухи дървета, е мъчно да се каже. Компетентна по тематиката е Столична община и нейната общинска компания " Зелени системи ". Но в общината има корав ред и когато попитахме хората от компанията, те ни препратиха към пресцентъра. Оттам, с чиновническа вежливост, ни увериха, че съществува проект от лятото на предходната година за отрязване на рискови дървета в посочената част на Борисовата градина.

Но това е по принцип, а в съответния случай, с цел да получим информация, би трябвало да напишем писмо с въпросите до Столична община и нейния пресцентър, след това те ще го изпратят на " зелени системи ", след това писмото ще мине по противоположния път до нас. Дотогава обаче дърветата може и да ги няма.

Затова си разрешаваме да зададем единствено два въпроса към общината и нейната компания обществено, като няма да чакаме отговор, а ще проверим в идващите дни дали има сеч и в случай че да - какъв брой са набелязаните за отрязване дървета.

1. Защо липсва каквато и да е разяснителна и осведомителна активност по въпроси, които тревожат част от софиянци - да вземем за пример сеченето на дървета в парк в центъра на София? Толкова ли е мъчно пресцентър на община да напише пет реда и да ги качи на уеб страницата си в раздела " Новини "?

2. Защо " Зелени системи " секат дървета през съвсем цялата година и извозват, въпреки и със забавяне отсеченото, а не обръщат внимание на падналите от единствено себе си и за благополучие не блъснали никой от преминаващите наоколо хора?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР