Паркът на Военната академия става домакин на фестивала "Опера в

...
Паркът на Военната академия става домакин на фестивала "Опера в
Коментари Харесай

Музикалният театър участва в Опера в парка

Паркът на Военната академия става хазаин на фестивала "Опера в парка ", който се провежда от Софийската опера и балет, от 15 юни до 15 юли.
Програмата му беше разказана от шефа на операта акад. Пламен Карталов, зам.-кмета по просвета в Столичната община Тодор Чобанов, зам.-директора на Военната академия полк. Емил Янев и режисьорката Юлия Кръстева, осведоми БГНЕС.
Фестивалът "Опера в парка " ще показа оперите "Лакме ", "Пепеляшка " и "Любовен балсам ", балетните спектакли "Дамата с Камелиите ", "Жизел " и "Зорба Гъркът ". Сериозно внимание е обърнато и на постановките и за най-малките, защото би трябвало да отглеждаме и аудитория, разяснява акад. Пламен Карталов. "Изненадата тази година е премиерата на детската опера "История с патоци, мечо и лиса ", която е дело на режисьорката Юлия Кръстева, притежател на премията "Златното перо " на Съюза на българските композитори ", съобщи шефът на операта. Акад. Карталов добави, че за първи път в програмата ще вземе присъединяване и Музикалният спектакъл. Той ще се включи с "Цигански барон ", "Българи от остаряло време " и "Ромео и Жулиета ". Представленията навън са с начален час 21, а при утежняване на времето публиката ще бъде превозена до постройката на Софийската опера и балет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР