Парк става хотелски комплекс, езерото Клептуза се дава на концесия

...
Парк става хотелски комплекс, езерото Клептуза се дава на концесия
Коментари Харесай

СИГНАЛ ДО ПИК: Кметът на Велинград превръща спа столицата в бетонен сив град, слага ръка и върху езерото Клептуза

Парк става хотелски комплекс, езерото Клептуза се дава на концесия на една-единствена компания, предала капиталов план

Общинският съвет във на свое съвещание предишния четвъртък одобри предлагането на кмета Костадин за смяна в общия устройствения проект на града, с. Драгиновo и землищата им. С това решение един от емблематичните паркове на спа столицата ни в квартал „ Чепино “ против кафе-ресторант „ Паничките “ - сред бул. „ Съединение “ и ул. „ 8 -ми март “, влиза в регулация, което допуска разрешаването на градеж върху него и построяването на неговия терен на нов хотелски бетонен комплекс. Това разкриват в сигнал до ПИК осведомени жители на Велинград.
свързани новини75169на 23.02.2022
Още през ноември 2021г. стана обществено притежание, че това е реституиран парцел на един от общинските съветници в Александър Даскалов, който в спор на ползи се бори със зъби и нокти фамилният му парцел да придобие нов статут. По закон зелените площи, каквито са на територията на парка по остарелия организационен проект, не могат да променят предназначението си в парцел с опция за застрояване.

От смяната в общия организационен проект ще се възползва и зам.-председателят на общинския консултант Екатерина Каферинова, която също е „ замаскирала “ свои парцел и в спор на ползи е гласувала проекта да бъде признат.

Запознати настояват, че най-вероятно решението, облагодетелстващо двамата общински съветници в спор на ползи, ще „ падне “ в съда, като се чака и КПКОНПИ също да се произнесе.

Така обаче общинските съветници и кмета за следващ път погазват закона в името на с изключение на на персоналните си ползи, само че най-вероятно и на частни такива. Според велинградчани кметът обезпечава защита на общинските съветници, а в подмяна те щели да го поддържат за 3-ти нов мандат по време на идните избори през идната година за нов градоначалник.

Друг емблематичен обект за също е заплашен. По време на съвещанието в четвъртък Общинският съвет и кметът откриват процедура за отдаване на езерото „ Клептуза “ на концесия с едно-единствено концесионно предложение. Според велинградчани зад решението на кмета за избор на съответния концесионер се крият също негови персонални ползи.

В сесията бе оповестена и процедура по различен въпрос, провокирал голям брой скандални разкрития в - за избор на нов шеф на МБАЛ Велинград. Общинските съветници са дали своят вот комисия, която да взе участие в избора на шеф, която е формирана от членове, близки до отстранения преди време от поста поради злоупотреби някогашен шеф на болничното заведение доктор Жеко Чешмеджиев и до кмета Костадин Коев. Сред общинските съветници в комисията, близки до кръга Чешмеджиев, са Емил Моллов и Радослав Дилов, юрист на община Велинград, Натали Видеркинска, която действително е подчинена на кмета и други

Според осведомени съставът на комисията действително предрешава неговият избор, а това решение е „ изфабрикувано “ от кмета и общинските съветници в спор на ползи.

Поредните скандални решения на градоначалника и общинския съвет в още веднъж слагат въпроса за какво способените институции не оказват никакъв надзор върху активността им. Така знаков за парк и емблематично място, посещавани от хиляди туристи всяка година, ще се трансфорат в следващите бетонни сиви строителни обекти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР