Пържените картофки, въпреки че са вкусни и обичани от много

...
Пържените картофки, въпреки че са вкусни и обичани от много
Коментари Харесай

Вкусни и здравословни заместители на пържените картофи

Пържените картофки, макар че са вкусни и обичани от доста хора, не са по никакъв начин здравословни. Те са мазни и не са най-хубавият избор за диетичен метод на хранене.

Въпреки това, има доста изобретателни и здравословни други възможности, които можем да изпробваме, с цел да задоволим желанието си за картофени вкусотии, без да се отхвърляме от здравословния метод на живот.

В тази публикация ще ви представим няколко хрумвания за вкусни заместители на пържените картофки, които са освен вкусни, само че и потребни за организма.

Печени вместо пържени картофи

Печените картофи са прелестна опция на пържените. За да приготвите вкусни печени картофи, нарежете картофите на кубчета или резенчета, след което ги покрийте с малко здравословно масло (например олио от авокадо или зехтин) и подправки по ваш усет, като розмарин, черен пипер, чесън или паприка. Изпечете ги в авансово загрята фурна до златисто кафяво.

Сладки картофи на фурна вместо пържени картофи

 Сладки картофи вместо пържени картофи

Сладките картофи са цялостни със здравословни субстанции и са вкусна опция на елементарните пържени картофи. Нарежете сладките картофи на кубчета и ги изпечете във фурна с малко здравословно масло и подправки като кимион, куркума или канела за сладостен усет.

Заместете пържените картофки с карфиол

Изрязан на дребни розички и изпечен във фурна с малко масло и подправки, печеният карфиол предлага хрупкава и вкусна опция на пържените картофки. Можете да го сервирате и с доматен сос или гуакамоле за още по-интересен усет.

Тиквички на грил вместо пъжени картофи

 Тиквички вместо пържени картофи

Нарежете тиквичките на тънки резенчета и ги изпечете във фурна или на грил. Печените тиквички стават хрупкави и ароматни и са съвършени като здравословна опция на пържените картофки.

Заменете пържените картофи с моркови

Морковите могат да бъдат употребявани за подготвяне на вкусни и здравословни ястия. Нарежете ги на тънки резенчета или кубчета, покрийте ги с малко здравословно масло и подправки и ги изпечете във фурна или на грил до златисто кафяво.

 Чипс от моркови

Броколи вместо пържени картофки

Броколите са богати на витамини и минерали и могат да бъдат употребявани за подготвяне на здравословни заместители на пържените картофки. Изрежете ги на дребни розички и ги изпечете във фурна с малко здравословно масло и подправки или ги прибавете към салата за по-голямо многообразие. Печените броколи са доста апетитни.

Тези вкусни и здравословни други възможности на пържените картофки са отличен метод да насладите на обичания си картофен усет, като в същото време поддържате здравословния си метод на хранене. Експериментирайте с разнообразни подправки и способи на сервиране, с цел да създадете неповторими и вкусни ястия, които цялото семейство ще обича.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР