Пържене на мекици в домашни условия – често с неприятни

...
Пържене на мекици в домашни условия – често с неприятни
Коментари Харесай

Пържене на мекици в домашни условия – споделен опит на готвачка

Пържене на мекици в домашни условия – постоянно с неприятни последствия за чистотата на печката.

Всеки, който подготвя мекици вкъщи, знае какъв брой неприятна може да бъде тази активност, защото олиото пръска във всички направления. И преди мразех тази процедура, тъй като тогава трябваше да мия печката, плочките и съдовете, които в този миг бяха на котлоните. Докато пържех мекиците, не пусках децата в кухнята, защото се опасявах горещото олио да не ги изгори.

Обаче, всичко се промени неотдавна – научих един дребен трик, след който олиото към този момент не пръска. Сега няма потребност да се страхувате от изгаряния и няма потребност да миете печката.

Прост трик: с цел да предотвратите пръскането на олиото във всички направления по време на пържене, би трябвало да добавите малко сол и по-късно да започнете да пържите.

Точно по този начин – елементарна сол в горещото олио. С този трик към този момент не се тормозя за пръските от горещо олио, тъй че в този момент, постоянно, сготвям обичаните мекици на фамилията.

Този дребен трик при пържене може да се употребява и за други артикули, за приготвянето на които се употребява доста олио.

Вижте още: Домашен крем за лице с йод, който заличава бръчките

Когато пържите риба, картофи, котлети – просто прибавете щипка сол към олиото.

Всичко това е гениално! Вече знаете по какъв начин да извършите вярното пържене на мекици.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР