Парите, за които сигнализираме, са над 1 млн. лв. и

...
Парите, за които сигнализираме, са над 1 млн. лв. и
Коментари Харесай

Банов е спомогнал за опрощаването на над 1 млн. лв. Тях ги няма в съдебния иск, твърдят от БСП

Парите, за които сигнализираме, са над 1 млн. лева и са от горната страна на тези, за които има заведен иск, съобщи Димитър Данчев от Българска социалистическа партия пред кореспонденти в Народното събрание.

Това изявление е в отговор на твърдението на Председателя на комисията по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов, че парите по аферата " Ало, Банов съм " към този момент са били потърсени от Министерството на културата. Според Данчев цитираните от Рашидов пари съставляват наказателна клауза за " неупражнен надзор и веселба " на стойност 753 796 лева, която в реалност е поискана от Министерството и записана в отчета на Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ).

Депутатът от левицата обаче акцентира, че обвиняванията на Йончева към министъра на културата Боил Банов са, че е съдействал за опрощаването на спомагателни над 1 млн. лева от горната страна на тази сума, които не са били потърсени. Според Йончева тези пари не са били поискани от компанията, виновна за ремонт на обекта Ларгото, част от културнокомуникационен комплекс " Сердика " 2-3 стадий.

" Те са 5 акта номер 10, по които спомагателната неустока, която би следвало да бъде събрана, е в размер на 730 и няколко хиляди лв.. Допълнително към нея, в случай че се откри в действителност това, което ни е подозрението, че има фалшифицирани актове номер 10, би следвало да се потърси и да се усвои гаранцията за осъществяване, която би била в размер на още 315 хиляди лева Общо приказваме за над милион лв.. "

Според Данчев това е сумата, за която Банов е поел дейности да бъде опростена, а останалите, представени от Вежди Рашидов, са към този момент поисканите от Министерството над 750 хиляди лева, които участват и в отчета на АДФИ.

Той отхвърли да разяснява изказванията на Банов, че е бил рекетиран, като добави, че записите на Йончева са в положението, в което са били предадени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР