Трябва ви спешен кредит веднага? Ето какво да имате предвид

...
Парите са важна част от нашия живот. С колкото повече
Коментари Харесай

Парите са важна част от нашия живот. С колкото повече финанси разполагаме, толкова по-добре се чувстваме. Някои хора казват, че парите не са толкова важни, и че е лесно да се сдобием с тях. Но реалността е малко по-сурова. В България заплатите са ниски, а инфлацията – става все по-висока през последните месеци. Това затруднява ежедневието ни значително. Когато на фона на ниските ни доходи се появят и спешни разходи започваме да търсим бързо решение на проблема. Обикновено това решение е да вземем заем от близък или кредит от финансова компания. Ето как лесно можете да се сдобиете със спешен кредит веднага и какво е нужно да имате предвид.

Потърсете сигурна фирма за бързи кредити

Когато са ни нужни бързи пари, обикновено се обръщаме към фирмите за бързи кредити. При банковите кредити процедурата е бавна и сложна, а и изискванията са по-високи. Небанковите компании от своя страна кредитират по-голям диапазон от потребители. Някои от тях отпускат кредити на хора с лоша кредитна история или пък недоказуеми доходи. Разгледайте сайтовете на различните кредитори, за да добиете ясна представа какви са техните условия и изисквания. Разберете какви са лихвите и допълнителните такси по кредита. Колкото и да бързате не вземайте спонтанни решения. Потърсете мнения в интернет пространството или попитайте свои близки, които са ползвали този тип услуга. Можете също така да използвате сайт за сравнение на фирми за кредити, например Everlike.bg.

Попитайте за подробностите

Когато се спрете на даден кредитор му се обадете и го попитайте за повече детайли. Не цялата информация е налична на сайтовете на кредитните фирми. Разберете изисква ли се солидарен длъжник по кредита или пък някакъв друг вид гаранция. Трябва да сте наясно, и че различните компании предлагат различни по големина суми. Ако ви е нужна по-голяма сума потърсете финансови компании, които отпускат такива суми.

Лихварите са лоша идея

Дори да сте в сложна ситуация не вземайте спешен кредит веднага от лихвари, частни лица или неоторизирани фирми. Доверявайте се само на регистрирани финансови компании. Вземането на пари от лихвари или случайни лица крие много рискове. Възможно е дори да бъдете изнудвани или заплашвани от тези лица. Съветваме ви да сте наистина внимателни.

Ето някои съвети, които могат да ви помогнат, когато търсите спешен кредит веднага.

1. Не превеждайте предварително пари. Ако дадена финансова фирма или частно лице ви обещава изгоден кредит веднага, но изисква от вас да преведете определена сума предварително – не го правете. В повечето случаи това е измама. Да, кредитните финансови компании имат такси, но те никога не се изискват предварително, а се прибавят към вноските по заема.

2. Не давайте данните си на непознати частни лица. Ако получите имейл от непозната кредитна институция, която изисква личните ви данни – не го отваряйте. Съществуват различни измами, при които се изисква от вас да попълните данните от ваша дебитна/кредитна карта или пък данните от личната ви карта. Доверявайте се само на познати кредитори, с които сте говорили. Те имат политика за защита на личните данни и няма да злоупотребят с предоставената от вас информация.

3. Четете предоставените документи внимателно. Дори да вярвате на финансовата институция не пропускайте да се уверите, че по договора за кредит всичко е наред. Все пак стават грешки, така, че е добре да се уверите. Също така не пропускайте да се запознаете с другите важни документи като Стандартен европейски формуляр, погасителен план, общи условия. Дори да се възползвате от онлайн заем, фирмата кредитор е длъжна да ви представи всички документи.

4. Бъдете наясно, че ако сумата ви е нужна на момента – това може да оскъпи крайната цена на кредита. Някои компании имат такси за бързо одобрение или разглеждане на документи.

Стоков заем

Този вид заем е доста подобен на бързите кредити. Разликата е, че стоковият заем е целеви кредит, който можете да използвате само за закупуването на определена стока. Ако ви трябва спешен кредит веднага понеже в дома ви се е повредил важен уред или пък искате да си закупите бяла или черна техника, която е на промоция, този кредит може да е точния избор за вас. В много търговски вериги се предлагат мебели, техника или други артикули на изплащане. На места можете да закупите артикула дори без оскъпяване. За съжаление, ако проблемът ви е от друго естество този вид заем няма да ви бъде от полза.

Когато сте в затруднено финансово положение е важно да харчите възможно най-малко средства. Опитайте да купувате по-евтини стоки. Например вместо да пазарувате в мола, можете да проучите какво предлагат сайтовете за обяви или пък магазините за дрехи и вещи втора употреба. Консумирайте по-малко храни и напитки закупени отвън и си носете храна от вкъщи. Ползвайте различните намаления в супермаркетите и не купувайте стоки, които не са ви наистина нужни в момента. Друго, което можете да направите е да си съставите месечен бюджет. Вече има множество мобилни приложения, които ви помагат да управлявате парите си по възможно най-добър начин.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР