Парите по договора, който НСБ е подписала за софтуер, ще

...
Парите по договора, който НСБ е подписала за софтуер, ще
Коментари Харесай

Весела Лечева: Важно е федерациите да имат хоризонт за работа поне до следващите олимпийски игри

Парите по контракта, който НСБ е подписала за програмен продукт, ще бъдат върнати. Това заяви в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Федерациите би трябвало да работят с небосвод най-малко до идващите олимпийски игри. Постоянните обвинявания и внушения, че се злоупотребява с обществен запас, имат отрицателен отзив измежду спортната общност.

Весела Лечева показа, че миналият месец е бил доста сполучлив за българския спорт.

„ На Световното състезание по художествена гимнастика в София залата беше цялостна с доста младежи, въодушевена аудитория, имаше доста вълнуващи моменти, сълзи от наслада от извоюваните златни медали от нашите девойки от ансамбъла, както и сребърните медали на Стилияна Николова. Всичко това носи огромно задоволство. Разбира се, не би трябвало да пропущаме и триумфите в леката атлетика на Световното състезание за младежи на Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков, на Антов Ризов в спортната пукотевица, на борците Едмонд Назарян и Кирил Милов “, сподели министър Лечева.
 Лечева дава на прокуратурата всички контракти от предходното ръководство на ММС Лечева дава на прокуратурата всички контракти от предходното ръководство на ММС
Весела Лечева още веднъж съобщи, че спокойствието и разговора при работата с федерациите би трябвало да е главен ангажимент на страната. 

„ Важно е федерациите да имат един доста по-дълъг небосвод. Да не мислят по какъв начин ще се оправят с бюджета си до края на годината, а да могат да възнамеряват най-малко до идващите олимпийски игри. Трябва да се работи с вероятност най-малко два олимпийски цикъла “, сподели още министър Лечева.

„ Проблемът е, че Министерството на младежта и спорта постоянно е на опашката като финансиране. Бюджетът се поправя с 10 или 15 %, или съгласно инфлацията, само че не се прави първокласен скок със 100 %. Създаде се и легенда, че някои от федерациите си разрешават да присвояват средства. Тези настроения ескалираха в предходното ръководство “, разяснява Лечева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР