Парите ни помагат да живеем живота на мечтите си -

...
Парите ни помагат да живеем живота на мечтите си -
Коментари Харесай

12 правила на богатия човек, който знае как да харчи разумно

Парите ни оказват помощ да живеем живота на фантазиите си - в случай че печелим доста и не харчим прекалено много. Повечето хора живеят балансирайки на ръба: те печелят за личната си храна, покрив над главите си и отмора един път годишно. Но има и такива, които са в по-добро финансово положение, макар че работят по същия метод спрямо другите.

Ето 12 на практика трика за икономисване на пари, които богатите хора употребяват. Тези способи могат да трансформират положението на спестовната ви сметка към по-добро.
 Снимка 504615
Източник:

Правилото за 24-те часа

Милионерите се придържат към 24-часовото предписание. Може да не им се постанова да мислят дълго, преди да създадат скъпа покупка, само че посвещават през целия ден на нея, преди в действителност да вземат решение. Импулсивните покупки идват от прочувствен спусък и постоянно са ненужни. Задайте си въпроса " Искам ли това или нуждая се от него? " и няма да похарчите толкоз доста.

По-добре в брой

Безкасовата стопанска система е добра за портфейла ви, само че не е прекомерно другарска за сметките в кредитните банкови карти. Хората, които мислят и харчат стратегически, избират парите в брой пред картите, изключително за дребни покупки.

Богатите живеят с навика да стоят допустимо най-далеч от дълга. Затова можете да вземете образец от тях: плащайте за едни и същи артикули в брой.
 Снимка 214529 Източник:
Определете бюджет и се придържайте към него

Звучи клиширано, само че определянето на явен бюджет за разноски и придържането към него ще ви помогне да спестите доста пари. Проведете почтен одит на вашите приходите против разноските и ограничете персоналните си разноски. Финансовите специалисти го назовават способ на бюджетиране 50/30/20.

Харчете за неща, които ви оказват помощ да печелите пари

Богатите хора харчат пари за неща, които подсигуряват дълготрайни вложения. Извършването на покупки, които оказват помощ в работата ви, усилват общата ви доходност, са по-разумни.
 Снимка 330963
Източник:

Инвестирайте в услуги, които ви икономисват време

Богатите хора не се двоумят да харчат пари за услуги, които биха могли да им спестят време. Те се концентрират върху вложението, а не върху харченето. Доставката на хранителни артикули по домовете, потреблението на услуги за химическо почистване единствено ще добави качествено време в живота ви. Тези неща може да костват повече, само че ви дават задоволително време да вършиме неща, които ви вършат щастливи.

Опитът е скъп

Богатите хора живеят блестящо и не забравяйте да добавите към вашия всекидневен график неща, които ще ви донесат някакъв потребен житейски опит. Те дават приоритет на разноските за обогатяване на опита, който способства за качеството на живота и здравето им. Те могат елементарно да трансформират ежедневните си разноски за нещо, което ще промени живота им - туризъм, скачане с парашут или участие във фитнес зала.

Първо сметките, след това почивката

Разбирането за цели при закрепените разноски е това, което хората, които знаят по какъв начин да ръководят парите, вършат по-добре от другите. Свещено предписание за тях е първо да платят закрепените си разноски, с цел да могат по-късно да имат ясна визия по какъв начин да похарчат останалите пари.
 Как преференциалното извършване на покупки стана
Как преференциалното извършване на покупки стана " мъдро " и съвременно

Модерният човек не желае да губи време, пари и благоприятни условия за избор, а към този момент не му се и постанова

Направете годишен лист за извършване на покупки по време на разпродажби

Всички обичаме разпродажбите. Купуването на неща през този интервал обаче не значи безусловно икономисване на пари. Колкото и преференциални да са разпродажбите, те в последна сметка ви принуждават да харчите доста повече, в сравнение с би трябвало и да купувате неща, от които даже не се нуждаете на първостепенно.

Хората, които са положителни в парите, се поучават да възнамеряват листата си за извършване на покупки авансово и да възнамеряват огромни покупки при разпродажби.

Инвестирайте в неща, които ви вършат щастливи и здрави

Добре е да купувате неща, които ви вършат щастливи. Богатите хора " работят интензивно и играят още по-усилено ", като се твърдят, че се любуват на това, което вършат и влагат в това, което ги прави щастливи.

Прекарайте уикенда, без да харчите

Хората, които са положителни в спестяването, са положителни в управлението на желанието си да харчат излишно. Опитайте се да прекарате един ден " без да харчите ", някой уикенд, да вземем за пример, и го направете предписание.
 Снимка 590715
Източник:

Използвайте промени в навиците си, с цел да спестявате

Всички ненавиждат да се трансформират, изключително за дребните си ежедневни привички. Например, щом хвърлиш монета в чантата си, забравяш за нея. Но знаете ли какво: всеки икономисан лев е извоюван лев! Дръжте смяната на разположение и я използвайте за кафе паузи, с цел да сведете ежедневните си разноски до най-малко.

Поправете нещата, преди да ги изхвърлите

Въпреки че богатите хора обичат да влагат, те също имат вяра, че покупките им би трябвало да се употребяват допустимо най-дълго. Затова те се придържат към концепцията да дадат счупено устройство или различен сходен предмет за ремонт, а не да ги изхвърлят незабавно в кошчето. Поправянето на нещата икономисва пари и щади планетата също по този начин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР