Парите не стигат, увеличението на заплатите не покрива разходите, обезщетенията

...
Парите не стигат, увеличението на заплатите не покрива разходите, обезщетенията
Коментари Харесай

Мъртвото вълнение на инфлацията във Великобритания

Парите не стигат, нарастването на заплатите не покрива разноските, компенсациите – още по-малко, първокласни артикули и даже предмети от първа нужда стават недостъпни. В момента в Обединеното кралство се вихри най-тежка инфлация от всяка една страна в G-7, разяснява The Guardian.

Това по едно и също време тревожи британците и провокира гнева им. Страната е в доста по-тежко състояние, в сравнение с при финансовата рецесия през 70-те години, когато 13% от жителите на Обединеното кралство живееха в относителна беднотия. Сега цифрата е към 22%, плюс уточнението, че популацията на Обединеното кралство се е нараснало с близо 20%, тъй че действително бедността е още по-мащабна.

Заплатите са в застой или понижават. Климатичната рецесия и спекулата със суровините водят до чести скокове в цените на храните. Капацитетът на страната да реагира е стеснен, поради множеството изключителни обществени обстановки през последното десетилетие – изключително Брекзит и ковид-кризата. Възрастните британци може би имат опит по какъв начин да преминат през високата инфлация, само че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР