Парите ги няма. Те не фигурират в нашите фактури. Те

...
Парите ги няма. Те не фигурират в нашите фактури. Те
Коментари Харесай

Обещаните от Борисов пари за личните лекари ги няма

Парите ги няма. Те не попадат в нашите фактури. Те не съществуват. Няма ги сумите. Няма ги и сумите, които би трябвало да получим за противогрипните ваксини. Няма ги и парите, които са разлика за пенсионерите. Тава сподели в утринния блок на bTV доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз, във връзка обещаните 1000 лв. за персоналните лекари, които се борят на първа линия против ковид.

" Веднага се обадих на зам.-министър Жени Начева. Отговорът бе, че през днешния ден ще има съвещание на Касата. Кога ще се получат сумите, не се знае. Тези пари трябваше да се получат още от 1 ноември. Но те не попадат във фактурата ", изясни доктор Брънзалов.

" При среща на БЛС със НЗОК стана ясно, че има заделени суми за ноември и декември. А какво ще прави от 1 януари?! Отговорът бе: „ Ами то не зависи от нас. Пари няма “. Има заделени 600 млн. лв. и ще настояваме за по-добри условия на труд на сътрудниците, които се борят с епидемията. БЛС желаеме среща с Бойко Борисов. Ние виновни сътрудници ли сме или нещо друго? ", гневи се зам.-председателят на БЛС.

" Задачата не е изпълнена на 100 % при електронните посоки. Пише, че може и по електронен път да се издават. Обратната връзка с лабораториите я нямаме – да получаваме резултатите по електронен път ", съобщи още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР