Парижани гласуваха за увеличаване на таксите за паркиране на големи

...
Парижани гласуваха за увеличаване на таксите за паркиране на големи
Коментари Харесай

Ще последват ли и други градове примера на Париж с високи такси за паркиране на джипове ?

Парижани гласоподаваха за увеличение на таксите за паркиране на огромни SUV коли - и това не е единственият европейски град, който се е насочил към регулация на по-тежките и по-замърсяващи коли. На референдум в Париж предишния месец съвсем 55% гласоподаваха в интерес на специфична цена за паркиране на спортни коли (SUV) за чужденци. При изборна интензивност от 5,7% обаче допитването представляваше единствено дребна част от изборния лист на столицата, съобщава

Мярката планува водачите да заплащат до 18 евро (19,54 долара) на час за паркиране в центъра на Париж и 12 евро на час в по-широкия град. По-високите такси ще се ползват за джипове с тегло над 1,6 метрични тона, които са хибридни или имат мотор с вътрешно горене, както и за електрически джипове с тегло над 2 метрични тона.

Според Йенс Мюлер, заместник-директор и началник на отдел " Политика и проучвания " в кампанийната група " Чисти градове ", " това, което се случва в Париж, нормално не остава в Париж ". Той съобщи пред CNBC, че има огромна възможност и други градове да последват образеца му, а кметът на Париж Ан Идалго е съгласна с това, като съобщи след гласуването: " Други градове ще го последват. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР