Парижани гласуваха с голямо мнозинство за премахване на вездесъщите електрически

...
Парижани гласуваха с голямо мнозинство за премахване на вездесъщите електрически
Коментари Харесай

Парижани против ел. тротинетките под наем

Парижани гласоподаваха с огромно болшинство за унищожаване на вездесъщите електрически скутери (тротинетки) от улиците на френската столица в мини-референдум, за който кметът Ан Идалго сподели, че е изпратил " доста ясно обръщение ", предава Асошиейтед Прес.

15 000-те разделящи мненията мини-скутери се чака да изчезнат от центъра на Париж в края на август, когато изтекат договорите на града с трите оператора, предлагащи ги чартърен.

Въпросът, който кметството зададе на гласоподавателите в своя общоградски мини-референдум в неделя, беше: " За или срещу скутерите на самообслужване в Париж? "

Резултатът се оказа безапелационен. Кметството заяви на уеб страницата си, че около 103 000 души са дали своят вот, като 89% отхвърлят електрическите скутери и единствено 11% ги поддържат.

Избирателната интензивност беше доста ниска. Гласуването беше отворено за всички 1,38 милиона регистрирани гласоподаватели на Париж.

Кметът на Париж Ан Идалго приветства референдума като успешен и повтори обещанието си да почете резултата от консултативния референдум.

" Много ясното обръщение на гласоподавателите в този момент става наше управление ", сподели тя. " С моя екип ще последваме решението им, както бях дала обещание. "

Разпръснати из Париж, лесни за намиране и наемане с приложение за евакуиране и относително евтини, скутерите са шлагер измежду туристите, които обичат скоростта им и свободата да си окажеш помощ самичък.

През петте години от въвеждането им, следвайки електрическите коли и велосипедите чартърен, скутерите чартърен също завоюваха почитатели измежду някои парижани, които не желаят или не могат да си разрешат лични, само че харесват опцията да избягат от метрото и другия градски превоз.

Но доста парижани се оплакват, че електрическите скутери са дразнител в очите и опасност за трафика, а дребните транспортни средства са взели участие в стотици произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР