“Париж се надяваме да бъде един отличен, перфектен домакин, и

...
“Париж се надяваме да бъде един отличен, перфектен домакин, и
Коментари Харесай

Лечева, Стефка и Фандъкова отбелязаха 500 дни до Игрите в Париж

“Париж се надяваме да бъде един отличен, съвършен хазаин, и да даде опция най-хубавите достижения от целия свят да бъдат сложени точно на Летните олимпийски игри в Париж ”. Това сподели служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева преди началото на “Щафетната обиколка на света ”, която започва през днешния ден в парка на НДК в столицата. Повод за нея са оставащите 500 дни до началото на Летните олимпийски игри.

“Днес, дружно, тук демонстрираме, че спортът и олимпизмът са благоприятни условия за обединяване, опция още веднъж да препотвърдим задачата на Олимпийските игри, а точно - приемливост, взаимност, другарство и най-много феърплей.

Нека да предаваме тази задача сред поколенията, с цел да може те да бъдат възпитавани в дух на съгласие и единство, с цел да може в действителност спортът да бъде част от всекидневието на всяко българско дете ”, съобщи още Лечева.

“Нека да кажем, че и тази предолимпийска година минава под знака на " 100 години Български олимпийски комитет ", което е мотив за доста горделивост и отговорност ”, сподели още Лечева.

Председателят на БОК Стефка Костадинова също взе участие в гала по отбелязването на 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024, след което разяснява и упованията си от българските спортисти за предолимпийската година. " Всеки един състезател знае какъв брой е значима олимпийската квота, всеки един се готви сега да покрие олимпийска квота.

Надявам се следващата година да бъдем една доста мощна делегация със спортисти, които са в супер спортна форма, защото всеки един от тях знае какъв брой значима е Олимпиадата.

Тя се организира на четири години, това е върхът на една спортна кариера, тъй че поисквам им от все сърце, защото аз съм предходна този дълъг, дълъг път в спорта и знам какъв брой е значимо, първо, да са живи и здрави, второ, да са доста добра спортна форма и да не се плашат от конкуренцията ", сподели тя.

Френският дипломат Жоел Мейер благодари на всички участници в тазгодишната „ Щафетна обиколка на света “, като разясни, че тази година те са четири пъти повече.

„ Тази година честваме и полезностите, които бележат Олимпийските игри - решителността, куража, солидарността “, сподели още посланикът. 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР