Париж. Полицията във вторник разчисти импровизиран лагер близо до северното

...
Париж. Полицията във вторник разчисти импровизиран лагер близо до северното
Коментари Харесай

Reuters: Френската полиция разчисти мигрантски лагер в района на Дюнкерк

Париж. Полицията във вторник разчисти спонтанен лагер покрай северното френско пристанище Дюнкерк, където десетки мигранти, които настояват, че бягат от война, беднотия и гонене в Близкия Изток, изчакват с вярата да стигнат до Англия, предава Reuters .

Въоръжени полицейски чиновници влязоха в лагера, който минава около изоставена железопътна линия, преди служащи в защитни костюми да съборят палатките и пластмасовите навеси.

Служители на благотворителните организации споделят, че 27-те мигранти, които се удавиха в Ламанша предходната сряда, са били отседнали в същия регион, преди да опитат да преминат във Англия предходната сряда

Броят на мигрантите, пресичащи Ламанша, се е нараснал до 25 776 през 2021 година, по отношение на 8 461 през 2020 година и 1 835 през 2019 година, съгласно Военновъздушни сили според данни на Министерството на вътрешните работи на Англия.

Френската полиция рутинно унищожава лагерите, които пораждат сред Кале и Дюнкерк. Мигрантите нормално се транспортират до центрове за задържане, разпръснати из цялата страна, където се предизвикват да подадат молба за леговище, макар че доста от тях бързо се връщат назад до брега на Ламанша.

Президентът Еманюел Макрон сподели в петък на английския министър председател Борис Джонсън да " походи съществено " в напъните си за ограничение на мигрантските потоци, на фона на утежняването на връзките сред Париж и Лондон след Брекзит.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР