Париж е напът да запише най-добрата си година в туризма

...
Париж е напът да запише най-добрата си година в туризма
Коментари Харесай

Туристите се връщат в Париж

Париж е напът да запише най-хубавата си година в туризма от десетилетия насам, отърсвайки се от терористичните офанзиви, блъснали сърцето на Франция през последните години, написа CNN.

През първата половина на годината нощувките в хотелите са се повишили до 16.4 милиона, растеж от 10% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Основна заслуга имат жителите на Съединени американски щати, Англия и Китай.

Алекзандър Горансон, водещ анализатор в Euromonitor International, разяснява, че първичните данни наподобяват обнадеждаващо, само че Париж би трябвало да постави старания, с цел да резервира мощния растеж. " Числата в действителност дават основа да допускаме, че задграничните туристи към този момент не са толкоз обезпокоени от вероятни закани в Париж, колкото през 2016 ", съобщи той.

През предходната година броят на посетителите в столицата на Франция означи спад от 1.5 милиона, а задграничните туристи понижиха с 9%. През 2016 година в Айфеловата кула са регистрирани 1 милион по-малко гости, а в Лувъра - 1.3 милиона по-малко.

По данни на френската статистическа организация спада в туризма е лишил 0.2 % от икономическия напредък през 2016 година

През първата половина на актуалната година разноските на туристите в района са достигнали 10.1 милиарда евро, нарастване с 1.1 милиарда евро от същия интервал на 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР