Париж да не поучава Москва как да отговаря пропорционално на

...
Париж да не поучава Москва как да отговаря пропорционално на
Коментари Харесай

Москва: Париж да не ни поучава как да реагираме на протести

Париж да не поучава Москва по какъв начин да дава отговор съразмерно на митингите, изключително като се вземе под внимание бруталното отношение на френската полиция към " жълтите жилетки ".

Това прикани представителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, представена от ТАСС.

По-рано Министерството на външните работи на Франция разгласява известие в " Туитър ", в което акцентира огромния брой арестувани по време на забранен от управляващите в Москва митинг на 27 юли.

" Френското външно министерство е обезпокоено от митингите в Москва. Същото и за Франция, където конфликтите - по този начин самите французи разказват обстановката - сред протестиращите и полицията не престават съвсем една година ", написа Захарова във " Facebook ". Говорителят напомни, че по време на митингите във Франция са починали 11 души, 2500 са потърпевши, а 9000 са задържани.

Според нея френските управляващи употребяват всички репресивни способи против популацията, в това число сълзотворен газ, зашеметяващи гранати, водни оръдия и всеобщи арести. Тя акцентира, че вътрешното ведомство е предизвестило, че управляващите няма да пазят реда в страната посредством меки слова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР