Париж. Антиправителствените протестиращи се появиха в няколко френски градове в

...
Париж. Антиправителствените протестиращи се появиха в няколко френски градове в
Коментари Харесай

_Правят се опити да се „съживи“ протеста на „жълтите жилетки“

Париж. Антиправителствените протестиращи се появиха в няколко френски градове в събота, надявайки се да внесат нов подтик в седмичните демонстрации, призоваващи за обществена правдивост, известни като митинги на „ жълтите жилетки “, предава TACC .
Протестното придвижване на „ жълтите жилетки “ затихна през лятото, само че водачите му се надяват да получат поддръжка за свежа вълна от манифестации, когато държавното управление предприеме промяна на пенсионната система на Франция.
Полицията заяви, че към 1500 души са се събрали в южния град Монпелие, където полицейска кола е била подпалена, до момента в който чиновници са употребявали сълзотворен газ, с цел да се опитат да разпилян протестиращите.
Няколко витрини също са били разрушени и полицията съобщи, че трима души са били арестувани.
Митинги на от по няколко стотин души бяха извършени в разнообразни градове, в това число Руан, Страсбург и Тулуза.
" Всички сме дружно, желаеме държавното управление фрапантно да промени политиките си... и радикална смяна може да настъпи едвам когато това държавно управление подаде оставка ", съобщи Александър Шантри, уредник на „ жълтите жилетки “ в Лил.
Въпреки това единствено няколко десетки души демонстрираха в Париж, където управляващите поддържат възбраната за митинги по Шанз-Елизе.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР