Паричните наличности на Министерството на финансите на САЩ падат до

...
Паричните наличности на Министерството на финансите на САЩ падат до
Коментари Харесай

31 милиардери вече имат повече пари от хазната на САЩ

Паричните наличия на Министерството на финансите на Съединени американски щати падат до рисково ниско равнище, до момента в който Вашингтон чака политиците дса се схванат да покачат тавана на дълга. Към края на работния ден на 25 май хазната е разполагала с едвам 38.8 милиарда $ в брой, съгласно последните федерални данни. Това е спад от над 200 милиарда $ по-рано този месец и покрай минималното равнище от 30 милиарда $.

След този спад в наличностите на министерството се оказва, че 31 милиардери разполагат с повече пари от федералното държавно управление, сочат данни от показателя на милиардерите на Bloomberg.

Някои от тях, като стилния магнат Бернар Арно, разполага с неколкократно повече средства. Председателят на френския търговец с първокласни артикули LVMH разполага с чисти активи на стойност 193 милиарда $. Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск има 185 милиарда $, а създателят на Amazon Джеф Безос – със 144 милиарда $.

Списъкът с 31-те милиардери, притежаващи с повече пари от „ Чичо Сам “, включва известни имена като Майкъл Дел, именития вложител Уорън Бъфет и съоснователя на Фейсбук Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил, като французина Франсоа Пино и ръководителя на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти в неделя реализираха авансово двупартийно съглашение за тавана на дълга. Ако Конгресът не го увеличи до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предизвестява, че държавното управление няма да има задоволително средства, с цел да заплати всички отговорности напълно и в точния момент.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР