Парична награда и безплатен интернет ще получават младите гърци, които

...
Парична награда и безплатен интернет ще получават младите гърци, които
Коментари Харесай

150 евро ще получават младите гърци при първа доза ваксина |

Парична премия и безвъзмезден интернет ще получават младите гърци, които се имунизират против ковид. Бонусът ще им бъде връчен още с слагането на първата доза, съобщи Ройтерс. Този ход е част от напъните на държавното управление за повишение на равнището на имунизация преди летния сезон.

" С първата доза на имунизацията те ще получат предплатена карта със 150 евро. Това е дълг към младежта и подарък от признателност ", съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

Около 940 000 гърци на възраст сред 18 и 25 година, които са получили най-малко една доза от имунизацията против COVID-19 или ще го създадат до края на годината, ще имат право да получат паричния бонус или по този начин наречения " свободен пропуск ", заяви държавното управление на страната.

Парите ще могат да се употребяват от младите от 15 юли за отмора или за културни събития. Ваксинираните младежи ще получат и безвъзмезден мобилен интернет за един месец.

С към 33% изцяло имунизирано население до момента от общо 11 млн. жители на страната и при възходящи опасения от делта разновидността на ковид, държавното управление търси нови способи да убеди гърците да се имунизират, обобщава Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР