Парична гаранция в размер на 5000 лв. е определила Районната

...
Парична гаранция в размер на 5000 лв. е определила Районната
Коментари Харесай

5000 лв. парична гаранция за полицая, хванат с дрога в Кюстендил

Парична гаранция в размер на 5000 лева е определила Районната прокуратура в Кюстендил за служителя на реда, заловен с опиати. Сумата би трябвало да бъде импортирана в 7-дневен период.

Служителят на реда е арестуван нощес в границите на профилирана интервенция за противопоставяне на престъпната престъпност и надзор на пътното придвижване в Кюстендилска област.

Спрян е за инспекция лек автомобил БМВ, ръководен от 32-годишен кюстендилец. Водачът е отказал тест за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Представил се е за чиновник на Министерство на вътрешните работи – в столична конструкция. Екипът, извършващ инспекцията, незабавно е уведомил дежурен следовател. При последвалите дейности в автомобила са открити 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество/амфетамин/. Видът на наркотичните субстанции е открит с полеви наркотест. При осъществените процесуално-следствени дейности от населяваното от мъжа жилище са конфискувани електронна везна, гриндер и 10 г канабис.

32-годишният е арестуван с полицейска заповед в ареста на районно управление (на МВР) Кюстендил, по случая е формирано следствено дело. 

" Повдигнато му е обвиняване за държане на наркотични субстанции. Назначени са експертизи и предстоят разпити на очевидци. Ако се откри, че количеството е било приготвено за разпространяване, тогава делото ще отиде в Окръжна прокуратура и обвиняването ще бъде преквалифицирано ", обясниха от прокуратурата.

Полицаят е от към 10 година на работа в системата на Министерство на вътрешните работи. Досега не е осъждан, работил е в София, само че се е прибирал в родния си Кюстендил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР