Пари за заплати има достатъчно, няма нужда да се реже

...
Пари за заплати има достатъчно, няма нужда да се реже
Коментари Харесай

КНСБ на протеста пред парламента: Пари за заплати има достатъчно, няма нужда да се реже отнякъде

Пари за заплати има задоволително, няма потребност да се реже отнякъде. 170-те млн. лева, които КНСБ желае, са 0,08 % от Брутният вътрешен продукт и това няма да повлияе на недостига, който е 5-6 милиарда лева, по никакъв метод. Това съобщи Главният икономист на синдиката Любослав Костов на митинг пред Народното събрание.

Втори следващ ден членове на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) излязоха на митинг пред Народното събрание под надпис: " За обективни приходи в Бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ". Протестиращите упорстват за срещи с депутатите за показване на своите претенции по проектобюджета за тази година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В митинга през днешния ден се включват служащи и чиновници от Агенция " Пътна инфраструктура ", " Национално тол ръководство " и " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи.

Синдикалистите държат плакати с надпис: “Право на КТД и за държавните чиновници ” и “Справедлива и съответна заплата ”.

Протестиращите още веднъж разпънаха знамето на България пред служебния вход на Народното събрание, след това блокираха пътя.

Костов изясни, че през днешния ден пред Народното събрание са работещите в АПИ. “Днес са пристигнали тук пред Народното събрание да кажат, че им трябват 7,5 млн. лева за растеж на техните заплати най-малко с 10%, колкото е плануваната инфлация за тази година. Нашите очаквания са преди второ четене подобен законопроект да бъде импортиран и депутатите да чуят хората и да припознаят тези текстове ”, сподели той и добави, че на митинга през днешния ден вземат участие и пожарникарите, които също желаят растеж на заплатите с 10%.

“Утре сме планували срещи с съвсем всички парламентарно показани партии - започваме от 9:00 часа и на всеки час ще се виждаме. Най-вероятно ще успеем да се забележим с всички и ще им дадем нашите законопроекти и разбори и се надявам в последна сметка да бъдем чути ”, сподели той.

“Утре на митинга чакаме към 1000 души ”, сподели той и посочи, че на следващия ден ще се включат служащи от Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, БНР и други По думите му за БНР трябват към 4 млн. лева, а в Национален осигурителен институт към 7-8 млн. лева

Според него депутатите нямат стопански, честен и обществен мотив да не одобряват настояванията на КНСБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР