Пари Сен Жермен за втори път в рамките на няколко

...
Пари Сен Жермен за втори път в рамките на няколко
Коментари Харесай

ПСЖ разгроми Марсилия и без Неймар

Пари Сен Жермен за повторно в границите на няколко дни реализира безапелационна победа против най-големия си противник Олимпик Марсилия. След триумфа с 3:0 в дербито от 27-ия кръг на Лига 1, в този момент парижани завоюваха със същия резултат и сблъска от четвъртфиналите за Купата на Франция, само че към този момент без контузения Неймар. Бразилецът пострада точно в края на мача против ОМ в неделя, а през днешния ден стана ясно, че ще претърпи интервенция.

За следващ път от началото на годината мощно се показа Анхел ди Мария. Аржентинецът вкара два от головете и точно на него ще се разчита да замести по най-хубавия вероятен метод Неймар в реванша от осминафиналите на Шампионската лига против Реал Мадрид.
В 8-ата минута Стив Манданда мазета мощен шут на Юри Берчиче, а малко по-късно Единсон Кавани от чиста позиция стреля над вратата. Мина много време преди домакините още веднъж да застрашат Манданда и това стори Ди Мария, само че стражът на Марсилия още веднъж се намеси по впечатляващ метод.

В самия завършек на първото полувреме неприятно изчистване на Луис Густаво разреши напарижани да овладеят топката пред наказателното поле, а ударът на Ди Мария се отклони леко от крайници на Адил Рами и влезе във вратата.
В 48-ата минута отбраната на гостите още веднъж сбърка и Ди Мария беше на точното място, с цел да засече топката в мрежата на Манданда. Секунди след втория си гол, аржентинецът беше покрай хеттрик, само че този път малко не му стигна, с цел да се разпише.

В 62-ата минута Юлиан Дракслер направи атрактивна задна ножица, само че прати топката в навън. В 65-ата Ди Мария качи топката на главата на Хавиер Пасторе и неговият съотечественик насочи удар от близко, само че Манданда избави.
Гостите нито един път не накараха Кевин Трап да се намесва уверено, а в 81-ата минута получиха и трети гол. Дракслер смъкна с глава към Кавани и уругваецът беше безмилостен с левия крайник.

В различен четвъртфинал през днешния ден Страсбург изненадващо отпадна от скромния Шамбли след загуба с 0:1. Още през вчерашния ден за полуфиналите се класира Лез Ербиер, а на следващия ден Каен посреща Лион.

Купа на Франция, 1/4-финали:

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ 3:0 (2:0)
1:0 А. Ди Мария (45)
2:0 А. Ди Мария (48)
3:0 Е. Кавани (81)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР