Пари Сен Жермен и Рен играят при резултат 0:0 в

...
Пари Сен Жермен и Рен играят при резултат 0:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ПСЖ - Рен 0:0, отмениха гол на Мбапе

Пари Сен Жермен и Рен играят при резултат 0:0 в среща от 24-ия кръг на френската Лига 1. Двубоят идва броени дни преди първия осминафинал сред отбора от френската столица и Реал Мадрид в Шампионска лига. Битката на "Парк де Пренс " може да наблюдавате директно по DIEMA SPORT, а тук на Gong.bg ще проследим всичко най-интересно.

Парижани са в добра изходна позиция преди срещата с 56 точки, водейки с 13 на върха във френския хайлайф пред преследвача Марсилия. С точка по-малко от марсилци пък е третият Ница с 42 точки. Рен се намира на пета позиция с пет точки зад "орлите ".

В третата минута гостите развиха добра офанзива посредством Терие, само че пасът му бе противоречив и отбраната на парижани реагира добре, без да разреши сериозна заплаха пред Кейлор Навас. Няколко минути по-късно Лаборде получи опция за удар, само че не откри топката задоволително добре, което улесни намесата на костариканския вратар. По-доброто показване на "червено-черните " в началните минути продължи и Майер също опитва шанса си с удар от дъгата, само че Маркиньос го блокира в корнер. След ъгловия удар Сантамария стреля рисково с глава, само че топката мина до дясната греда на Навас.

Пари Сен Жермен стигна до първия си рисков удар едвам в 34-ата минута, а негов създател бе Мбапе. Фалцовият удар на французина мина на сантиметри от лявата греда на Алемдар. Пет минути преди почивката пристигна най-сериозния късмет за ПСЖ, а и въобще в мача - Мбапе получи прекрасен пас, залъга съперник и с комфортния си десен крайник насочи топката към вратата. Ударът на френския национал се отби в левия непряк дирек, а при повторението се видя, че е имало и лек рикошет, оказал се основен в обстановката. При добавката Симонс не откри вратата от непосредствена непосредственост и момчетата на Бруно Женезио оцеляха.

Още в първите минути на втората част Сантамария имаше късмет да откри, само че от границата на наказателното поле стреля над вратата на домакините. В ответната офанзива Дракслер опита фалцов удар диагонално, само че и той не откри рамката на вратата.

В средата на полувремето Мбапе се освободи ужасно от защитник на Рен, само че изстрелът му с левия крайник мина над напречната греда. В идната офанзива международният първенец от 2018-а година съумя да означи във вратата на гостите, отскубвайки се от отбраната им, само че попадението бе анулирано поради тънка засада.

21:45 / ПСЖ - Рен 0:0

ПСЖ: Кейлор Навас, Ашраф Хакими, Маркиньос, Преснел Кимпембе, Хуан Бернат, Юлиан Дракслер, Леандро Паредес, Марко Верати, Лионел Меси, Килиан Мбапе, Шави Симонс

Старши треньор: Маурисио Почетино

Tonight's starting 1⃣1⃣! ⚡️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР