Пари Сен Жермен е готов официално да обяви интереса към

...
Пари Сен Жермен е готов официално да обяви интереса към
Коментари Харесай

ПСЖ се насочва към “Стад дьо Франс”

Пари Сен Жермен е подготвен публично да разгласи интереса към закупуване на “Стад дьо Франс ”. Клубът не може да се разбере с градската администрация на Париж за бъдещето на “Парк де Пренс ” и има огромна възможност да не продължат да играят там в околните години.

ПСЖ е вложил над 80 милиона евро в сегашния си стадион и е подготвен да даде нови 450 милиона за разширение на “Парк де Пренс ”, само че желае гаранции, че ще може да закупи оборудването. Кметът на Париж Ан Идалго съобщи, че офертата на клуба е отказана.

Настоящият наем на “Стад дьо Франс ”, където играе националния тим на Франция, е до 2025 година и държавното управление към този момент приема оферти за нов наем или закупуване на стадиона. Според “Екип ” от ПСЖ публично ще даде поръчка за придобиването му на 27 април. През 2021 година оборудването е оценено на 647 милиона евро.

Интересът към “Стад дьо Франс ” е сериозен, само че той е от интернационалните компании, а парижани са единственият клуб, който се чака да взе участие в наддаването. От ПСЖ са уверени, че могат да дават желаните гаранции, с цел да придобият стадиона. Президентът на клуба Насер Ал-Хелаифи желае Пари Сен Жермен да е хазаин на край в Шампионската лига. Изискването на УЕФА за най-големия клубен край е стадион с потенциал от най-малко 60 000 фенове, а “Парк де Пренс ” може да одобри към 48 000, а вероятно негово разширение е забявано от разногласията за собствеността му.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР