Пари от земя: Как плащат рентите и по колко? Зърнопроизводители

...
Пари от земя: Как плащат рентите и по колко? Зърнопроизводители
Коментари Харесай

Пари от земя: Как плащат рентите и по колко?


Пари от земя: Как заплащат рентите и по какъв брой? Зърнопроизводители теглят заеми, с цел да изплащат ренти. Собствениците на земята получават приблизително 107 лева за декар.

Зърнопроизводители от област Добрич масово теглят заеми от банки, с цел да изплащат ренти, съобщава БНР.

Арендаторите обработват към 2 милиона декара, като собствениците на земята получават приблизително 107 лева за декар. Причината за настояването на банкови заеми е в неналичието на пазар и залежаването на българското зърно по складовете.

Разходите за произвеждане на единица повърхност за земеделците са нарастнали през актуалната стопанска година съвсем двойно, а предстоящата цена на семената за 2023 година е с 40% по-висока. В същото време пазар за българската продукция няма, уточни ръководителят на Областния съюз на земеделските кооперации в Добрич Кирил Комитов:

„ На нищо няма пазар, никой не купува, паднаха цените. И на пшеницата, и на царевицата, и на слънчогледа, на всичко “.

Необичайно високо е търсенето на заеми тази година против продукция, съобщи ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова:

„ Процентът, който се търси за ренти и застраховане през продукция е извънредно огромен сега от сътрудниците и банките по-скоро са подготвени да откажат “.Според Кирил Комитов при започване на идната година се чака от Украйна да стартира импорт и на царевица, което ще затрудни още повече българските производители.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР