Парфюмите и ароматите са онзи елемент от визията ни, който

...
Парфюмите и ароматите са онзи елемент от визията ни, който
Коментари Харесай

Как да изберем правилния парфюм?

Парфюмите и ароматите са оня детайл от визията ни, който оставя своя незабележим, само че дълготраен отпечатък в съзнанието на близките. Как обаче да избираме аромата, повече за анатомията на парфюма, тъй като е значимо да познаваме това чудо в стъклена бутилка, преди да се спрем на тъкмо нашето си и какво въодушевление можем да си подарим сами на себе си? Нова година, нов мирис!

Анатомия на парфюма

Много е значимо още през цялото време да сме наясно с анатомията на парфюма. Всеки парфюм се състои от 3 съществени типа нотки:

Върхови нотки – това са уханията, които усещате незабавно след нанасяне на парфюма върху кожата. Те нормално се изпаряват доста бързо, само че, защото сформират първичното ни усещане, те са доста значима част от парфюма.

Средни нотки – както излиза наяве от името им, това са уханията, които се разкриват след изпаряването на върховите нотки. Те са „ сърцето ” на парфюма.

Базови нотки – това са нотките, които усещате откакто междинните нотки изчезнат. Заедно със междинните нотки, те образуват цялостната визия за парфюма. Базовите нотки са по-богати и по-дълбоки и нормално се развиват към 30 минути след нанасяне.-->
 парфюм ThinkStock/Getty Images

Видове парфюм

Когато става въпрос за централизация на ароматните съставки, съществуват няколко съществени типа ухания:

Парфюмен дестилат – това е най-трудният за разкриване тип, неговата централизация е сред 15% и 40%. Внимавайте с него, защото той е доста мощен (трае към 6 часа) и елементарно може да провокира кожни раздразнения!

Парфюмна вода (EdP) – нейната централизация е сред 10% и 20% (стандартно е към 15%). Тя нормално трае сред 3 и 5 часа.

Тоалетна вода (EdT) – нейните ароматни съставки са сред 5% and 15% (стандартно към 10%). Тя нормално трае сред 2 и 4 часа.

Одеколон (EdC) – неговите ароматни съставки са сред 3% и 8% (стандартно към 5%). Той нормално трае до 2 часа.

Трикове при избор на парфюм

1. Задължително първо помиришете парфюма в капачката, бихте могли да впръскате от течността и върху книжен тестер - в съвсем всички козметични магазини се оферират такива. Никога не избирайте парфюм единствено по рекомендация от другар, тъй като всеки усет въпреки всичко е самостоятелен.

2. Ако сте помирисали повече от 2-3 аромата, доста евентуално е към този момент обонянието ви да не е по този начин точно. Помолете в магазина да ви дадат да помиришете бурканче с кафени зърна, които имат неповторимото свойство да пречистят сетивата ни.

3. Преди финално да се спрете върху мирис, впръскайте в кожата на ръката си . Всяка кожа има собствен неповторим заложен код, с помощта на другите равнища на хормони и феромони при другите хора. Този код може леко или доста осезаемо да промени аромата на парфюма, по тази причина е добра концепция да се напръскате на кожата с него и да изчакате 5-10 минути, с цел да видите по какъв начин ще се трансформира и приспособи ароматът върху тялото ви.

4. Ако към момента се колебаете сред няколко аромата, не се пришпорвайте ненужно. Вземете хартиените тестери, надпишете имената на парфюмите, с цел да не се объркате след това и го оставете в разнообразни джобове или отделения в чантата си, с цел да не се смесят. Дайте си един ден да поживеете с тях, да свикнете. Помирисвайте ги понякога и в един миг напълно интуитивно ще изберете вашия.
 парфюм ThinkStock/Getty Images
Да си подарим въодушевление

Всички знаем що е то ароматерапията и по какъв начин може да ни въздействат миризмите подсъзнателно. Ето по какъв начин да се сдобиете с ново въодушевление за новата година:

Аромат за обич

Ако желаете 2019 година да ви мирише на обич, обезателно се спрете на флоралните нотки . Парфюмите с цветни претекстове и още по-точно - с мирис на роза, подтикват усещанията ни и работят на нервната ни система по един извънредно сантиментален метод.

Аромат за сила

Ако имате потребност от повече сила и прохлада през 2019 година, с цел да извършите огромните крачки в живота си и да извършите всичките си проекти, то несъмнено ще ви би трябвало малко поддръжка от цитрусови нотки . Те са свежи и се възприемат елементарно от сетивата ни, карайки ни се усещаме още по-добре. Именно ароматът на цитруси е употребен от епохи за възкръсване и повишение на жизнеността. Ако се нуждаете от неотложно пробуждане и увеличение на продуктивността, то най-хубавите варианти за вас са с мирис на мандарина и портокал.
 парфюм ThinkStock/Getty Images
Аромат на благополучие

Ако сте минали през тежък интервал и имате потребност от щастливи мигове, надалеч от умората, стресът и безконечното бързане, то за вас са ориенталските нотки . Именно това
са и уханията, които се употребяват най-често в ароматерапията за усмиряване, разпределяне и предизвикателство на медитивно положение. И има за какво.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР