Паравоенният доброволчески Легион Свобода за Русия планира още операции в

...
Паравоенният доброволчески Легион Свобода за Русия планира още операции в
Коментари Харесай

Руски паравоенни планират нови операции край руско-украинската граница

Паравоенният доброволчески Легион " Свобода за Русия " възнамерява още интервенции в региона на руско-украинската граница, заяви негов представител, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" През идващия месец ще има още една изненада ", съобщи в изявление за английския неделен вестник " Обзървър " Максимилиан Андроников, който носи прозвището Цезар. " Това ще бъде третата ни интервенция ", добави той.

След това, по думите му, ще има четвърта и пета. " Имаме амбициозни проекти. Искаме да освободим цялата наша територия ", добави представителят.

Легионът " Свобода за Русия " се състои от съветски националисти, които сега се борят на страната на Украйна, напомня ДПА.

През май и юни бойци от легиона дружно с Руския доброволчески корпус участваха в набези в съветския граничен регион Белгород наоколо до Украйна. Според украинското разузнаване тези интервенции имат за цел да освободят региона от режима на съветския президент Владимир Путин. Правителството в Киев акцентира, че няма нищо общо с нападенията.

Андроников счита, че Путин е отслабен след късия протест на групата " Вагнер " на водача на наемниците Евгений Пригожин в края на юни.

Според " Обзървър " той чака държавното управление на Путин да се срине до края на 2024 година Според него в съветската войска има неодобрение, тъй като бойци, които са се включили по финансови аргументи, не са получавали парите си: " Има голям проблем с парите ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР