Парацетамол е лекарство, което принадлежи към групата на антипиретиците. То

...
Парацетамол е лекарство, което принадлежи към групата на антипиретиците. То
Коментари Харесай

Вреден ли е парацетамолът?

Парацетамол е лекарство, което принадлежи към групата на антипиретиците. То има изразен обезболяващ, както и антипиретичен и противовъзпалителен резултат. Парацетамол е част от доста болкоуспокояващи, които се употребяват за елиминиране на признаци на ТОРС.

Защо не се предлага да пиете хапчета за високо кръвно заран?

Лекарството се създава в няколко лекарствени форми. Например, хапче в таблетки за орална приложимост. За да разберете дали Парацетамол е нездравословен за здравето или не, значимо е да знаете по какъв начин това лекарство работи върху тялото.

Противовъзпалителните, антипиретичните и аналгетичните свойства на лекарството се обезпечават от действието на дейния съставен елемент върху центъра за терморегулация в мозъка. Много противовъзпалителни медикаменти имат изразен негативен резултат върху лигавицата на стомаха и червата.

Какви са позитивните свойства на лекарството?

Вредно ли е да се пие парацетамол? Лекарството въздейства неподходящо на организма при положение на предозиране. При съблюдаване на инструкциите, медикаментът има антипиретичен, както и обезболяващ и противовъзпалителен резултат върху тялото.

С проникването на лекарството в стомаха, дейното вещество се всмуква в кръвта. Лекарството бързо и изцяло се всмуква в стомашно-чревния тракт.

Кога се приема парацетамол?

Таблетките се предписват на хора при следните условия:

Артралгия (периодичното пораждане на болежка в ставите, при липса на присъщи признаци и признаци на тяхното поражение).

Алгодисменорея (болка по време на менструация, вследствие на инфантилизъм, погрешно състояние на матката, възпалителни процеси в гениталиите, с ендометриоза и други болести, както и с нараснала възбудимост на централната нервна система).

ARVI (група клинично и морфологично сходни остри възпалителни болести на дихателната система, породени от пневмотропни вируси. ARVI е най-често срещаната група болести в света, съчетаваща респираторна синцитиална зараза, риновирусни и аденовирусни инфекции и други катарални инфекции на горните дихателни пътища).

Мигрени (основната форма на главоболие, признаците на които са периодически пристъпи на главоболие със междинна и висока интензивност).

Невралгия (патологично положение, което прогресира заради увреждане на избрани сектори от периферните нерви).

Треска за вирусни и инфекциозни болести. Треска при настинки и грип.

Кога е неразрешено да се употребява парацетамол?

Пациентът би трябвало да прочете инструкциите, преди да употребява лекарството. Парацетамол е неразрешено да се употребява в следните случаи: Индивидуална нетърпимост. Тежки нарушавания във действието на черния дроб и бъбреците. Чернодробна непълнота. Деца под 3 години. Бременност в първия триместър. Хроничен алкохолизъм.

Как да приемате лекарството?

Единичната и дневна доза на парацетамол се дефинира от лекаря според от възрастта, тежестта, тежестта на болката или топлината. Възрастни и деца от 12-годишна възраст се предписват 0,5-1 грама, един до два часа след хранене, оптималната централизация на лекарството е до 4 g дневно.

Интервалът сред използването на лекарството би трябвало да бъде минимум четири часа. При хора с увреждане на черния дроб или бъбреците, както и със синдрома на Гилбърт и при пациенти в преклонна възраст, дневната доза би трябвало да бъде понижена и интервалът сред дозите би трябвало да се усили.

Вреден ли е парацетамолът за децата?

Както е написано в анотацията, лекарството е неразрешено да се употребява единствено от бебета до три години. Дозировката на лекарството се пресмята въз основа на възрастта и телесното тегло на детето: Дневната централизация от три до шест години (с тегло от 15 до 22 килограма) е 1 грам.

До девет години (до 30 кг) - 1,5 g. До дванадесет години (до 40 кг) - 2 грама. Честота на приложимост - четири пъти на ден; интервалът сред всяка доза би трябвало да бъде минимум четири часа. Ако неприятните признаци не престават, коства си да се свържете с медицински експерт.

Препоръки

Таблетката може да се приема без значение от храненето с вода. Не увеличавайте случайно указаната доза. Парацетамол не може да се употребява повече от пет дни като аналгетик и повече от три дни като антипиретик без разрешението на медицински експерт.

Увеличение на дневната централизация на лекарството или увеличение на продължителността на лечението е допустимо единствено под наблюдението на доктор.

Лекарството провокира ли нежелани реакции?

Каква щета нанася парацетамолът на организма? Както е написано в пояснението, по време на използването на лекарство хората могат да изпитат избрани странични резултати, които са посочени в листовката. Ако тези отрицателни резултати се появят по време на приложение, човек би трябвало да се съветва със експерт.

Вреден ли е за стомаха парацетамолът?

Известно е, че лекарството е противопоказано при пациенти с гастрит, защото лекарството нервира лигавицата и използването му може да докара до обостряне на неприятни признаци.

Парацетамол покачва или намалява кръвното налягане

Доколкото е известно, лекарството няма никакъв резултат върху индикаторите за кръвно налягане. Лекарството парацетамол може да помогне за стабилизиране на налягането единствено индиректно, в случай че увеличението му е реакция на болежка (намаляване на тежестта им, лекарството възстановява работата).

Вреден ли е парацетамолът за черния дроб?

Ако приказваме за резултата на лекарството върху този орган, би трябвало да се означи, че точно това лекарство работи като пряк хепатотоксин. Това значи, че колкото повече парацетамол е консумирал пациентът, толкоз по-голяма е вероятността от развиване на хепатит и чернодробна непълнота, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР