Парата, която се отделя от електронните цигари, убива клетките, които

...
Парата, която се отделя от електронните цигари, убива клетките, които
Коментари Харесай

Проучване: Парата от електронни цигари убива клетките, пазещи белите дробове

Парата, която се отделя от електронните цигари, убива клетките, които пазят белите ни дробове и покриват трахеята, сочи ново проучване, извършено от университета в Аделаид, Австралия.
СЗО: Електронните цигари без подозрение са нездравословни Има "недостатъчни доказателства " в поддръжка на изказванията за тяхната успеваемост
Медиците открили, че изпаренията от три типа ябълкови течности за електронни цигари могат да унищожат изцяло бронхиалните епителни кафези. Те покриват цялата човешка респираторна система и защищават дихателните пътища чисти.

По време на здравното изследване е открито също, че парата може да повреди и имунната система и по-конкретно макрофагите – бели кръвни телца, чиято работа е да “изяждат” и складират нездравословните субстанции и кафези в тялото ни.

Учените акцентират, че би трябвало да се вкара регулация в производството на течности за електронни цигари. Те открили, че всеки друг усет и марка употребява разнообразни съставки.
Тръмп възнамерява да забрани продажбата на електронни цигари В Съединени американски щати са регистрирани шест смъртни случая и 450 случая на белодробни болести, които се свързват с използването на електронни цигари
“Електронните цигари и тяхната пара би трябвало да спрат да се възприемат като по-безвредна опция на елементарните цигари”, безапелационни са създателите.

Употребата на електронни цигари попада под микроскопите на медици откакто в последните месеци стотици американци се разболяха, а няколко починаха от белодробни болести, свързани с тези устройства.
Мистериозно заболяване поради електронни цигари става зараза в Съединени американски щати До момента над 215 души в цялата страна са признати със зной, повръщане и отмалялост в незабавните отделения
Центъра за надзор и предварителна защита на заболявания в Съединените щати следи покачващия се брой болни, само че досега не са съумели да открият съответни химикали в електронните цигари, които могат да повлияят на здравето.

Въпреки това здравните органи в Щатите са открили, че доста от жертвите имат “джобчета с масло”, които задръстват белите им дробове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР