Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа в

...
Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа в
Коментари Харесай

Войникът, разкрил престъпленията на военни в Украйна, скъса руския си паспорт бягайки във Франция

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, откакто разказа в книга закононарушенията на руската армия в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си съветски документи – паспорт, военна брошура, уверение за деец от Кавказ и документ за даване на „ жалката “ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Той изиска политическо леговище във Франция и още с идването си на летище " Шарл дьо Гол ", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната паница, като записано персонално от него видео демонстрира по какъв начин раздраните документи изтичат в канализацията.

То беше качено в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net, която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е протест срещу " мафиотската политика на съветския диктатор Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци ".

" Обичам Русия, обичам целия си народ, само че Путин не е Русия и сегашното ни държавно ръководство не е Русия. Путин, върви на майната си ", споделя най-сетне избягалият боец.

Във видеото той споделя, че цели 34 години той е бил родолюбец към личната си страна и постоянно се е възхищавал на Русия.

„ Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали бойци ежедневно ни беше казвано, че всички желаят да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за богатството на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за богатството на държавното управление, което сполучливо ни употребява и манипулира. В последна сметка разбираш, че в действителност в Русия ти не си необходим на никого. Цента на човешкия живот е равна на нула. За бойците, които се борят в Украйна, даже е неразбираемо защо дават животите си “.

В електронната книга " ZOV ", която разгласява в своя акаунт в публичната мрежа " ВКонтакт ", Филатиев споделя за руски бойци, изпратени в Украйна, взели присъединяване в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„ Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко, което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни изцяло безразлично, към този миг бяхме доведени до лимита. До какво дивашко положение можеш да доведеш хората... “, написа Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в продължение на две седмици в разнообразни хотели за да не бъде заловен от руските ръководещи. След като избяга от Русия той на първо време разгласи, че ще замине за Съединени американски щати, само че след това е решил да потърси леговище във Франция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР