Парапланеристът, който се удари в неделя по обяд в метеорологичната

...
Парапланеристът, който се удари в неделя по обяд в метеорологичната
Коментари Харесай

Ето кой е загиналият парапланерист на Мусала

Парапланеристът, който се удари в неделя по обяд в метеорологичната станция на връх Мусала, е умрял. Инцидентът стана към 13 часа, когато в Планинската избавителна работа е подаден сигналът за потърпевшия мъж. Към върха потеглят 10 спасители от Боровец. Свързват се със служителя в метеорологичната станция.

" Той е видял, че индивидът е връхлетял в метеорологичната станция. Счупил е стъклото и съвсем е влезнал вътре. На място е имало доктор. Веднага са реагирали за първа помощ. Ударът е бил тежък ", изясни пред Нова тв Ангел Керкелев от Спасителната работа в Боровец.

Преди спасителите да стигнат до върха обаче е получено позволение от военното министерство за потреблението на хеликоптер " Кугър “, който излетява от базата в Крумово. На потърпевшия мъж е била оказана незабавна помощ от инцидентно намиращ се там травматолог.

Съобщено бе за две фрактури на краката и съмнения за строшен таз. Около 16.30 мъжът е признат от профилиран медицински екип в пловдивската болница " Св. Георги ". За страдание обаче контузиите се оказват доста съществени и лекарите не са съумели да се преборят за живота му.

Загиналият се споделя Тома Стоичков. Той е един от най-хубавите парапланеристи в България и е печелил няколко надпревари. Най-вероятно е изхвърчал дружно с група парапланеристи от Маркуджик, съобщи националното радио. Това не е първата избавителна акция в Рила за тази година.

Преди дни планинските спасители помогнаха на потърпевш екскурзиант, като акцията продължи над девет часа. За последните две седмици на предходната година са извършени 14 избавителни акции за оказване на помощ на 16 потърпевши.

В акциите участваха повече от 100 планински спасители, а измежду главните аргументи за случаите са подценяването на изискванията в планината, надценяването на личните благоприятни условия, неналичието на планинарска просвета и несъответствуваща екипировка, показват от Планинската избавителна работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР