Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да продължи

...
Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да продължи
Коментари Харесай

Нинова: Тези, които се страхуваха от Гешев, побързаха да го махнат!

Паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. Това не е правосъдна промяна, а подмолна договорка с две цели - да се спасят досегашните крадци, а бъдещите да си подсигуряват успокоение. Приеха се закони за съответен човек, а не за смяна в системата, за правдивост. Прие се закон, особено за Иван Гешев - да бъде понижен броят на членовете на Висш съдебен съвет, които да го освободят - от 17 на 13. След това Сарафов да бъде определен от Прокурорската гилдия, а не от Пленума. В момента - вместо в същинска правосъдна промяна, влязохме в цялостна каша ". 

Това сподели пред БНР водачът на БСП Корнелия Нинова във връзка с отстраняването на основния прокурор Иван Гешев и с избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността " основен прокурор ".  

И добави, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са използвали Политическа партия и Демократична България. " С техните гласове махнаха Гешев и сложиха Сарафов. Те са си отговорни, че разрешиха да бъдат пералнята на задкулисието, против което сякаш се бореха ". 

Тя е безапелационна, че трябва да бъде определен нов Висш правосъден съвет, защото мандатът на този е изминал, и едвам по-късно да се пристъпи към избор на нов основен прокурор. И акцентира, че фигурата на основен прокурор би трябвало да бъде непокътната. 

В предаването " Неделя 150 " Нинова съобщи, че тези, които се опасяват от Иван Гешев, са побързали да го махнат и да си създадат комисия на имунитетите.

ПП-ГЕРБ е коалиция на измяната, на имунитетите, на обезпечената неустойчивост. Българска социалистическа партия е безспорната опция по тези три въпроса. Ние не предадохме гласоподавателите си. Внесохме предложение в Народното събрание незабавно да бъдат свалени имунитетите и в случай че са почтени, да бъдат оправдани. Единствено ние - каквото казахме преди изборите, го свършихме, в политиките останахме поредни ". 

По думите на водача на БСП едни нови избори няма да възпроизведат същите резултати.

" Мислите ли, че Политическа партия и Демократична България ще имат същия резултат по-късно изменничество? Мислите ли, че " Възраждане " ще имат същия резултат, откакто демонстрираха, че са подготвени на колаборация ту с ГЕРБ, ту с Движение за права и свободи? ГЕРБ сами споделят, че губят доверие. През последния месец и половина се случиха толкоз неща, че няма по какъв начин това да не е повлияло на публичното мнение ". 

Корнелия Нинова потвърди, че от БСП няма поддържат бюджета на Министерството на финансите. 

" 4,5% за нас е рационален недостиг. Това разрешава стимулиране на развиване на стопанската система и да се компенсират най-засегнатите групи от обществото. Под 3% недостиг значи заледяване на всички приходи и увеличение на бедността. Това не е рационален метод ".  

Българска социалистическа партия продължава да събира подписи за референдум против джендър идеологията.

" Джендър идеология в учебни заведения и детски градини не би трябвало да се позволява. Над 18 години всеки е свободен да избира по какъв начин и с кого да споделя живота си. Битката ни е за децата. Докато не станат пълнолетни, те са нежни и нищо не би трябвало да им се натрапва. Това е борба против огромна мощ, финансово подплатена, политически ангажирана в цяла Европа и е доста сложна. Изправяш се против доста пари, доста добра организация и доста мощни хора, които упорстват за това ".  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР