Параходство БМФ-АД сключи договор на постройка на нови 4+2 кораба

...
Параходство БМФ-АД сключи договор на постройка на нови 4+2 кораба
Коментари Харесай

Параходство Български Морски Флот – АД продължава да инвестира в нов, енергийно ефективен тонаж

Параходство БМФ-АД подписа контракт на сграда на нови 4+2 кораба за транспорт на насипни товари с една от трите най-големи корабостроителници в Китай.

Корабите ще са с нов, извънредно ефикасен дизайн и ще са оборудвани с най-съвременните мотори, механизми и технологии. Всеки един от тях ще е с товароподемност (DWT) от 45‘000 тона, оптимално прегазване от 10.80 метра и с интензивен корпус, и пропулсивен комплекс за корабоплаване в ледови региони като Балтийско море, Азовско море и Канада. Корабите ще се отличават и с това, че ще имат най-голямата кубатура на товарните си пространства за този сегмент. Очаква се първият транспортен съд да влезе в употреба още доникъде на 2019, а китайската корабостроителница е удостоверила към този момент, че в границите на една година ще може да съобщи и останалите пет кораба. Вече са избрани и имената на първите четири кораба – Миджур, Плана, Мальовица и Бузлуджа.

Новата инвестицията в Дружеството ще надвиши 100 млн.долара, само че Ръководството на Параходство БМФ-АД смята, че е настъпил миг за поетапно прекосяване към допустимо най-модерни и ефикасни плавателни съдове. Според тях, това е единствения път към затвърждаване и възстановяване конкурентоспособността на флота, надлежно пазарните позиции на Дружеството. Припомняме Ви, че през миналите няколко месеца флота на Параходство БМФ-АД бе запълнен с два чисто нови кораба от последно потомство “Bluetech 42” – Руен и Рила, а следващата година се чака предаването последните два кораба от този план – Рожен и Мусала.

С подписването на актуалните контракти е към този момент ясно, че доникъде на 2020 Параходство БМФ-АД ще разполага със личен тонаж от над 1.5 млн. тона, при междинна възраст на флота от под 7 години, стремейки се да стане най-големия корабособственик на така наречен „ Handy size” кораби за насипни товари в Европа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР