Параграф по параграф, над 200 страници и без дебат, депутатите

...
Параграф по параграф, над 200 страници и без дебат, депутатите
Коментари Харесай

Без дебат: Депутатите приеха промени в Закона за енергията от ВЕИ

Параграф по параграф, над 200 страници и без спор, депутатите одобриха на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за силата от възобновими източници.

Той цели поощряване на производството и потреблението на сила от ВЕИ в превоза, възобновими течни и газообразни транспортни горива от небиологичен генезис и рециклирани горива в превоза, както и поощряване на активността и основаване на условия за подкрепяне на тази активност.

В текстовете е записано още, че министърът на енергетиката, министърът на околната среда и водите, министърът на районното развиване и благоустройството и министърът на превоза и известията създават План за установяване на зони за създаване на обекти за произвеждане на сила от възобновими източници. Разработването на Плана ще се прави при отчитане на националната цел за дял на силата от възобновими източници в брутното извънредно ползване на сила и с плануваните конфигурирани мощности за произвеждане на електрическа сила, избрани в Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата на България.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР