Парадът в чест на 78-ата годишнина от победата във Великата

...
Парадът в чест на 78-ата годишнина от победата във Великата
Коментари Харесай

Путин ще приеме Парада на победата на Червения площад в Москва

Парадът в чест на 78-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война ще се организира във вторник на Червения площад в Москва, оповестява ТАСС.

 

Руският президент и висш главнокомандващ Владимир Путин по традиция ще бъде хазаин на парада на Червения площад.

 

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че речта на Путин, както всяка година, ще се състои, макар неотдавнашната офанзива с дрон против Кремъл.

 

Песков не разкри авансово детайлности от речта и не посочи дали в нея ще бъдат направени оценки за хода на специфичната военна интервенция.

 

Песков сподели, че се чака посетители на парада да бъдат водачите на страните от Оперативно-наблюдателно дело. По-рано наличието си потвърдиха президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и министър председателят на Армения.

 

Според представителя на Кремъл дружно с Путин те ще следят прекосяването на войските от трибуната на Червения площад. След това водачите ще поднесат венци на гроба на Незнайния боец в Александровската градина.

 

Песков означи, че общото им наличие в Деня на успеха е „ солидарността на държавните глави, чиито нации, като част от една страна, участваха във Великата отечествена война и победиха “. Той обърна внимание на обстоятелството, че 9 май е заветен ден за всички страни, които в миналото са пожертвали голям брой животи, с цел да освободят света от фашизма.

 

Говорителят на Кремъл също по този начин увери, че съветските управляващи подхващат " всички нужни ограничения за гарантиране на сигурността " на парада, в това число като вземат поради наличието на задгранични посетители.

 

Строителството на трибуните, които ще могат да поберат близо 7000 фенове, стартира в края на април. Федералната работа за защита предизвести, че от 27 април до 10 май, заради подготовката и провеждането на церемониални събития, Червеният площад ще бъде затворен за визити.

 

През март министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че в парада на Червения площад ще вземат участие над 10 000 души и 125 единици въоръжение и военна техника. Репетициите с съоръжение се организираха на 27 април, 4 и 7 май.

 

Музикален акомпанимент ще обезпечат повече от 40 военни оркестъра на съветските въоръжени сили и силови ведомства. При преместването на знамето на Русия и Знамето на успеха на Червения площад по традиция ще прозвучи песента " Свещена война ".

 

След това министърът на защитата на Руската федерация ще направи обиколка на войските и ще рапортува на Върховния главнокомандващ за готовността за парада, след което президентът на Русия ще произнесе тирада.

 

Обикновено всички типове войски са показани на парада. Както означи Дмитрий Песков, ще вземат участие и бойци от специфичната военна интервенция.

 

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР