Пъпки, торбички под очите, зачервявания, пигментни петна или преждевременни бръчки

...
Пъпки, торбички под очите, зачервявания, пигментни петна или преждевременни бръчки
Коментари Харесай

Тези симптоми по лицето показват, че тялото има проблеми с храносмилането и алкохола

Пъпки, торбички под очите, зачервявания, пигментни петна или преждевременни бръчки са проклятието на доста хора. Те могат да бъдат доказателство за грешките в храненето, които позволяваме? Така тялото вика за помощ.
Много дами и мъже се сблъскват с разнообразни кожни проблеми в разнообразни стадии от живота си. За да подобрят външния си тип, те употребяват профилирана козметика и се подлагат на скъпи процедури.

Често пъти кожата към момента не наподобява по най-хубавия метод. Както се оказва, здравето е изписано на лицето - тук можем да научим, наред с други неща, че тялото се бори с инфекции, възпаления или с храносмилането на избрани артикули. Въз основа на тези познания, световноизвестният специалист по грижа за лицето и натуротерапия, Нигма Талиб, разпознава четири типа лице, които могат да основат съществени проблеми. Подценяването на тези признаци води освен до неестетичен външен тип, само че и до съществени последствия за здравето.

Здравето, изписано на кожата

В продължение на няколко години Нигма Талиб е прегледала хиляди пациенти, което единствено затвърждава убеждението ѝ, че всичко, което ядем, е от значително значение за нашия външен тип. Не става дума единствено за фигурата, само че и за кожата, косата и ноктите.
Специалистът разпознава видовете лица, присъщи за потреблението на захар, млечни артикули, алкохол и глутен. За някои хора тези храни няма да покажат никакви отрицателни признаци, само че огромна част от популацията даже не знае, че има проблеми с храносмилането. При хора, чувствителни към потреблението на избрани артикули, по лицето се появяват пъпки, отоци, преждевременни бръчки или смяна в цвета. Авторът на книгата твърди, че от пръв взор се разчитат продуктите, които консумираме в остатък.

И по този начин, по какъв начин да разпознаете лице с глутен, млечни артикули, захар или алкохол?

 кожа на разположение

Захарно лице

Чести признаци: Бръчки под очите и челото, тънка сивкава кожа, дребни петънца по цялото лице.

Диета, богата на елементарни въглехидрати, като сладкиши, бисквитки, също и бял самун и ориз, може да затрудни поддържането на младежкия тип на кожата. Тези артикули имат висок гликемичен показател – бързо покачват равнищата на кръвната захар и също толкоз бързо я намаляват. В резултат на това непотребната глюкоза унищожава колагена и еластина, които са виновни за еластичността на кожата и младежкия тип. Епидермисът става тъничък и предразположен на увреждане. Продуктите, богати на елементарни захари, също предизвикват бръчки – изключително под очите, където кожата е извънредно деликатна и загубата на колаген е най-видима.

Излишната захар може да бъде доста натоварваща за червата. Организмът сигнализира за нарушаване на бактериалния баланс с голям брой пъпки по лицето, деколтето, ръцете и гърба.

Ограничаването на потреблението на елементарни захари може да даде незабавни и дълготрайни резултати, забележими с просто око.

Млечно лице

Типични признаци: Торбички и тъмни кръгове под очите, отичане към клепачите, дребни бели петна и гнойни бучки по брадичката.

Тези признаци може да демонстрират, че тялото има проблеми с храносмилането на млечни артикули – сирене, кисело мляко, масло или сметана. Все повече хора изпитват нетърпимост към лактоза или алергия към протеина на кравето мляко. Тя може да се появи в ранна детска възраст, само че също и с възрастта, когато губим ензимите, които ни разрешават да усвояваме дейно лактозата. Затрудненото храносмилане на млечните артикули нормално може да бъде диагностицирано със стомашни болести, само че при някои хора нарушената функционалност на червата не предизвиква такива признаци.

На лицето непоносимостта към млечни артикули се разпознава най-лесно по подутите клепачи или торбичките под очите. Експертът също по този начин предизвестява, че кравето мляко може да съдържа повече от двадесет хормона и химикали. Някои са от натурален генезис, а други идват от антибиотиците, противогъбичните или болкоуспокояващите, с които се хранят кравите. Ежедневната им консумация може да докара до хормонален дисбаланс и по този метод да се стигне до кожни проблеми.

На брадичката нормално се появяват " млечни бучки ", информиращи за обстоятелството, че храносмилателната система не е в положение да смила млечните артикули. Ако подозирате, че външният тип на лицето ви е обвързван с потреблението на млечни артикули, Нигма предлага да се откажете от всички млечни артикули за три седмици и да наблюдавате по какъв начин реагира кожата ви. Ефектите могат да бъдат позитивен и забележим.

 кожа на разположение

Глутеново лице

Чести признаци: Подути, червени бузи, тъмни пигментирани петна или петна по брадичката. 

Глутенът е хранителен протеин от растителен генезис, намиращ се в зърнените култури – пшеница, ечемик, ръж и овес. Подобно на лактозата, той предизвиква разнообразни болести при все по-голям брой хора. Консумацията на глутен от алергични хора може да аргументи мощна коремна болежка, метеоризъм, диария и редица други болести. Някои диетолози считат, че глутенът вреди на всички в по-голяма или по-малка степен, защото в днешно време пшеницата е мощно генетично модифицирана. За хората, които имат нетърпимост към глутен, този протеин в действителност вреди. Когато попадне в червата, провокира инфектиране и поврежда чревните власинки.

За тези, които просто са чувствителни към глутен, потреблението на този протеин ще аргументи отичане, а лицето може да покаже голям брой пъпки и тъмни пигментирани петна по брадичката.

Препоръките за хората, които подозират сензитивност към глутен, са да спрат пшеничните артикули, да пият доста вода и да ядат храни, които съдържат фибри. Отокът на лицето би трябвало да спадне с течение на времето и тенът на кожата да се изравни.

 кожа на разположение

Алкохолно лице

Типични признаци: Бръчки или зачервяване сред очите, увиснали клепачи, разширени пори, отпусната кожа, обезводнени, румени бузи и нос, дълбоки назолабиални гънки.

Гореизброените характерности са присъщи за феновете на виното. Най-често се следят при дами, които обичат да пият чаша или две от тази напитка всеки ден. Всъщност този резултат ще се следи при всеки различен тип консумация на алкохол.

Отдавна е известно, че алкохолът има гибелен резултат върху кожата. Дехидратира я, което прави забележими бръчките и трапчинките. Браздите, минаващи от ъгъла на устата към носа, се задълбочават от него, което прави кожата да наподобява по-стара.

Алкохолът също по този начин съдържа огромни количества захар, която поврежда колагена, който е протеин, виновен за поддържането на еластичността на епидермиса. Според специалиста потреблението му може да докара и до разширение на порите и провисване на клепачите. Пространството сред очите от своя страна е обвързвано с работата на черния дроб.

Установено е, че дамите, чийто черен дроб е претрупан от преправянето на алкохол, са склонни да развиват дълбоки бразди или зачервяване в региона сред веждите. Накратко, може да се каже, че алкохолът поврежда кожата. Само няколко чаши вино може да са задоволителни, с цел да покажат инфектиране под формата на зачервени бузи или нос.

Нигма поучава всички, които имат тези кожни промени, да си създадат триседмична разтоварваща отмора от алкохола - това би трябвало да е задоволително време, с цел да може тялото да възвърне салдото си. Тя поучава да се понижи до най-малко потреблението на вино или други алкохолни питиета или в краен случай да се избират виновност с по-ниска захарност.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР