Папка, пълна с около 100 хил. лева вместо с документи,

...
Папка, пълна с около 100 хил. лева вместо с документи,
Коментари Харесай

``Документация`` с около 100 хил. лева за шефа на БАБХ: ``Хванах я с малкия си пръст и казах, че не правя такива работи`` -

Папка, цялостна с към 100 хиляди лв. вместо с документи, е получил шефът на Агенцията по храните проф. Христо Даскалов от един от предшествениците си - проф. Пламен Моллов. Това твърди самият той в изявленията за bTV и Нова, а също - че когато видял парите, отказал да ги вземе, прекратил срещата и уведомил ДАНС.

Парите били за да не се трансформира обстановката с контрола на храните на КГПП " Капитан Андреево " (към оня момент там частната компания " Евролаб 2011 " изследва преминаващите храни) - твърди земеделският зам.-минисър Иван Христанов.

Срещата се провела на 19 януари.

В края на месец май Даскалов разпореди фитосанитарните лабораторни проучвания на вносни храни през границата да се вършат в държавната референтна лаборатория в София. Така спря активността на частната лаборатория на пункта и провокира митинга на притежателя на компанията пред Народното събрание.

Скандалът с подкупа избухна предишния месец, само че преди дни към медии изтече запис от въпросната среща. Говорят двама мъже, за които се твърди, че са проф. Даскалов и проф. Моллов. Не се чува думата " рушвет ". Говори се за " документи ". Пред bTV Даскалов удостовери достоверността на записа, който той направил " от терзание ", както и че гласовете са неговият и на проф. Моллов, който в този момент е ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. На въпроса за естеството на " документите ", проф. Даскалов споделя:

" Една директория с тези, ластичетата острани, в едно полиетиленово пликче и вътре бяха подредени пари. (...) Може би сумата беше към стотина хиляди. Не съм ги броил. Чува се и на записа (чува се, че предлагането е, " с цел да не се изнасилваме " и че можело досието да идва " регулярно ". Отговорът е: " А не, не, не... " ), че доста бързо всичко това стана. Не съм взел участие в такива неща, не желая и да вземам участие. Все отново съм на човек на задоволителна възраст. Изкарахме до тука по честния метод, в този момент да станем за смях и за неодобрение... "

Даскалов споделя: " Аз хванах досието единствено с дребния си пръст и споделих, че не върша такива работи ".

Записът бил изпратен на " няколко места " след срещата.

Моллов популяризира писмена позиция по случая, в която я дефинира като " подправени вести, политически внушения и операции ", които не би коментирал.

" Управляващите очевидно се намират в каскада от кавги и затъват в рецесиите, които сами сътвориха... За страдание, след неуспялата правосъдна промяна и опитите от последните седмици за пробутване на " мракобесно " законодателство, в този момент сме очевидци на сходни способи за оклеветяване на политически съперници “, се споделя още в позицията му.

Целта съгласно Моллов е отклонение на вниманието от неспособността на държавното ръководство.

За последно той се появи в общественото пространство като съучредител на партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР