Папа Франциск заяви днес, че се моли за жертвите при

...
Папа Франциск заяви днес, че се моли за жертвите при
Коментари Харесай

Папата се моли за жертвите при земетресенията и цунамито в Индонезия

Папа Франциск съобщи през днешния ден, че се моли за жертвите при земетресенията и цунамито, засегнали индонезийския остров Сулавеси, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Моля се за починалите - за жалост, те са доста - за ранените и за тези, които са изгубили своя дом и прехранване ", сподели Франциск пред събралите се на площад "Свети Петър ". "Господ да ги утеши и да поддържа напъните на участващите в избавителните работи. Да се помолим дружно за нашите братя на остров Сулавеси ", добави той. Индонезия, чието население е към 260 милиона души, е преобладаващо мюсюлманска страна. Около 3 % от жителите на страната са католици.

Много хора починаха на остров Сулавеси след две мощни трусове и цунами в петък. До момента е доказана гибелта на 832 души, само че управляващите допускат, че жертвите може да са хиляди. Индонезия се намира в Тихоокеанския огнен пръстен - един от най-земетръсните региони на планетата. През август повече от 550 души починаха, а над 400 000 бяха разселени, след поредност мощни земетресения на курортния остров Ломбок.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР