Папа Франциск заяви, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите

...
Папа Франциск заяви, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди изгарянето на Корана след инцидента в Стокхолм

Папа Франциск съобщи, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите - Корана - го е разгневило и че осъжда и отхвърля разрешаването на този акт като форма на свободата на словото.

" Всяка книга, считана за свята, би трябвало да бъде уважавана, с цел да се почитат тези, които имат вяра в нея ", съобщи Светият отец в изявление за вестника от Обединените арабски емирства " Итихад ", оповестено през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. " Чувствам се сърдит и погнусен от тези дейности ".

" Свободата на словото в никакъв случай не трябва да се употребява като средство за изложение пренебрежение към другите и позволяването на това би трябвало да бъде отхвърлено и наказано ", добави папа Франциск.

Миналата седмица мъж раздра и изгори копие на Корона в шведската столица Стокхолм, което провокира остро наказание от страна на няколко страни, включително Турция, от чиято поддръжка Швеция се нуждае, с цел да влезе във военния алианс НАТО.

Въпреки че шведската полиция отхвърли няколко скорошни молби за осъществяване на демонстрации против Корана, съдилищата анулираха решенията, като обявиха, че те нарушават свободата на словото, отбелязва Ройтерс.

Вчера Организацията на ислямското съдействие (ОИС), група от 57 мюсюлмански страни, съобщи, че са нужни групови ограничения за превъзмогване на актовете на опозоряване на Корана и че интернационалното право би трябвало да се употребява за преустановяване на религиозната ненавист.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР