Папа Франциск за пръв път във вторник носеше маска на

...
Папа Франциск за пръв път във вторник носеше маска на
Коментари Харесай

Папата за първи път с маска

Папа Франциск за пръв път във вторник носеше маска на обществено място по време на молитва за мир по света, в която взе присъединяване дружно с други религиозни водачи, съобщи Ройтерс.

Папата беше с бяла маска по време на службата в римската базилика " Санта Мария ин Арачели ".

Досега светият отец носеше маска единствено до момента в който се вози в автомобил на път за седмичните си аудиенции във Ватикана.
Той стана обект на някои рецензии, изключително в обществените медии, за това, че не си поставя маска по време на аудиенциите и от време на време е в прекомерно непосредствен контакт с посетителите.

83-годишният Франциск участва на днешната работа в базиликата с други християнски водачи, измежду които беше и вселенският патриарх Вартоломей.

По същото време, на други места в Рим евреи се молиха в градската синагога, а будисти, сикхи, индуси и мюсюлмани също участваха в свои религиозни служби.
Събитието се състоя в изискванията на непрекъснато покачващ се брой хора в Италия, които дават позитивни проби за ковид през последните седмици.

Във Ватикана също се следи известно нарастване на броя на инфектираните. Четирима членове на колоритната швейцарска армия - елитният корпус, който охранява папата, също дадоха позитивни проби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР