Папа Франциск вчера за трети пореден ден отмени официални ангажименти

...
Папа Франциск вчера за трети пореден ден отмени официални ангажименти
Коментари Харесай

Папата три дни отменя ангажиментите си заради настинка

Папа Франциск през вчерашния ден за трети следващ ден анулира публични задължения поради привидна простуда, съобщи Асошиейтед прес.За седем години 83-годишният Франциск, който като млад губи част от белия си дроб поради респираторно заболяване, в никакъв случай не е отказвал толкоз доста публични аудиенции или събития.

Той обаче продължава да работи от жилището си в кардиналския дом " Санта Марта " във Ватикана и приема частни лица, заяви пресслужбата на Светия трон. Днес е имал персонални срещи с ръководителя на ватиканската конгрегация на епископите, с посланиците си в Ливан и Франция, както и с украински архиепископ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отменени бяха две планувани за деня публични аудиенции - официални каузи в Апостолическия замък, където Франциск трябваше да произнесе тирада и да поздрави огромен брой хора най-после. Това трябваше да бъдат аудиенции с интернационална организация за биоетика и с членове на белязания от скандал набожен медал " Легион на Христос ".

Очаква се през днешния ден Франциск да напусне Ватикана и дружно с висши чиновници на Светия трон да се отдръпна за едноседмични духовни извършения в покрайнините на Рим - годишно усамотение, на което папата участва при започване на Великия пост, показва АП.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР