Папа Франциск в понеделник взриви оръжейната индустрия и нейните инструменти

...
Папа Франциск в понеделник взриви оръжейната индустрия и нейните инструменти
Коментари Харесай

Папа Франциск взриви оръжейната индустрия, призовава за мир в коледното послание

Папа Франциск в понеделник взриви оръжейната промишленост и нейните „ принадлежности на гибелта “, които подклаждат войни, до момента в който насочи апел за Коледа за мир в света и по-специално сред Израел и палестинците.

Говорейки от лоджията на базиликата Свети Петър пред тълпите от хора долу, Франциск сподели, че огорчава „ гнусната офанзива “ на Хамас против Южен Израел на 7 октомври и прикани за освобождение на заложниците. И той молеше за завършек на военната акция на Израел в Газа и „ ужасяващата годишна продукция от почтени цивилни “, до момента в който призоваваше филантропичната помощ да доближи до нуждаещите се.

Франсис посвети коледната си благословия на апел за мир в света, отбелязвайки, че библейската история за раждането на Христос във Витлеем изпраща обръщение за мир. Но той сподели, че тази година Витлеем „ е място на тъга и безмълвие “.

Във Витлеем, където Принцът на мира още веднъж е отритнат от безсмислената логичност на войната, от конфликта на оръжия, който даже през днешния ден му пречи от намирането на място в света...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР