Папа Франциск произнесе великденската си благословия пред близио 100 000

...
Папа Франциск произнесе великденската си благословия пред близио 100 000
Коментари Харесай

Папата призова за мир на "Великден на войната"

Папа Франциск произнесе великденската си благословия пред близио 100 000 богомолци на площад „ Св. Петър " в Рим. В словото си той още веднъж прикани за мир освен в Украйна като разясни човешкия смисъл и наличие на тази дума.

Папа Франциск бе посрещнат с аплодисменти, развети флагове от разнообразни краища на света и това на мира с цветовете на дъгата.

Неговата благословия и приветствено великденско слово се вплете в смисъла на Христовото Възкресение и мира. Той акцентира ясно, че мирът не е нещо въобразимо, а действително, тъй като мирът е в самия човек и в умозаключение сподели:

„ Мирът е вероятен, мирът е обвързване и приоритет и отговорност за всички ".

Папа Франциск прикани за мир освен в Европа, само че и по всички останали места по света като Близкия изток, африканския континент, Южна Америка.

Светият отец прикани международните водачи да чуят апелите за мир по време на " Великден на войната ", в това число в Украйна.

" Нека да има мир в раздираната от война Украйна, тежко измъчвана от насилието и заличаването на жестоката и безсмислена война, в която бе въвлечена ", съобщи папата по време на своята обичайната благословия " Urbi et Orbi " (към града и света).

Като жест за цялостното възобновяване на контактите и дейностите след пандемията, Папа Франциск обиколи площад „ Св.Петър " с открит автомобил, поздрави хората и благослови деца.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР