Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си да ограничат

...
Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си да ограничат
Коментари Харесай

Папата: Климатичните промени превръщат Земята в пустиня и бунище

Папа Франциск прикани държавните управления да изпълнят уговорките си да лимитират климатичните промени и насочи предизвестие, че в случай че неустойчивото развиване и необузданото ползване се запазят, те заплашват да трансфорат Земята в купища "развалини, пустини и боклуци ", съобщи Асошиейтед прес.
Франциск насочи този апел през днешния ден, на конференция във Ватикана по случай третата годишнина от неговата енциклика за климатичните промени. Папското обръщение по отношение на Парижката конференция за климата през 2015 година съдържаше апел за смяна в парадигмата на връзките на човечеството с природата.
В днешната си тирада папата прикани обособените държавни управления да спазят уговорките си от Париж и съобщи, че институции като Международният валутен фонд и Световната банка имат да изиграят значима роля, с цел да предизвикват промените и да насърчават устойчивото развиване.
"Има огромна заплаха да оставим на бъдещите генерации единствено отломки, пустини и боклуци ", предизвести Светият отец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР