Папа Франциск призова днес младите хора да продължат да надигат

...
Папа Франциск призова днес младите хора да продължат да надигат
Коментари Харесай

Папа Франциск призова младите хора да не допускат да заглушат гласа им

Папа Франциск прикани през днешния ден младежите да продължат да надигат глас и да не позволяват по-старите генерации да ги накарат да мълчат или да приспят идеализма им, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Andrew Medichini
Папата съобщи това ден откакто стотици хиляди американски младежи и техни поддръжници откликнаха на апела на оживели от всеобщото ликвидиране в гимназия във Флорида предишния месец и се включиха в митинги в цялата страна, настоявайки за по-строги закони за огнестрелните оръжия. Светият отец обаче през днешния ден не загатна демонстрациите.

81-годишният Франциск отслужи дълга и тържествена литургия по случай католическата Палмова неделя, след която стартира Страстната седмица преди Великден. В службата на площад " Свети Петър " участваха десетки хиляди хора, доста от тях - младежи, пристигнали за отбелязвания от Католическата черква Световен ден на младежта.

Франциск прикани младежите да не се оставят да бъдат манипулирани. Изкушението да принудиш младежите да мълчат постоянно е съществувало. Винаги е имало способи да бъдат накарани младите да мълчат и да бъдат невидими, да бъдат в захлас, да са кротки, да не задават въпроси и да не слагат нищо под подозрение, сподели папата.

Скъпи младежи, вие носите у себе си способността да надигате глас. Бъдете като хората, приветствали Исус с палмови клончета, а не като тези, които единствено дни по-късно са крещели " Разпни го ", прикани Светият отец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР