Папа Франциск прие българска официална делегация, водена от председателя на

...
Папа Франциск прие българска официална делегация, водена от председателя на
Коментари Харесай

Папа Франциск прие българската делегация по повод 24 май

Папа Франциск одобри българска публична делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, която е на публично посещаване във Ватикана във връзка 24 май.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков организира диалог на четири очи със Светия отец, след което се състоя и разширена визита с представителите на националното заседание.

Подробности вижте във включването на специфичните ни пратеници Милена Кирова и оператора Любен Бързаков.

" Пожелавам здраве, оптимизъм, поисквам религия, поисквам вяра и несъмнено, обич, на този празник, който е най-хубавият за мен български празник, тъй като е обвързван с словесност, с нематериалност, с книжовност - с това, което от ден на ден забравяме, с общението с книгите. Това беше тематиката на диалога ми със Светия отец - доста топъл диалог. Той пази топли мемоари от визитите му през 2019 година. Обръщението му за мирът на земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително Благо, не е просто задоволително да няма война ", сподели Росен Желязков.

Той посочи, че би трябвало да преодоляваме разликите посред ни изключително в подтекста на събитията у нас.



По-политически е бил диалогът с държавният секретар на Ватикана - Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

" Много добре бяха осведомени с последните развития на политическата обстановка в България и насърчиха, по този начин както всички останали европейски ръководители, процеса за нормализация на политическия ни живот. Темата е да има устойчиво ръководство, тъй като 2 години рецесии и неустойчивост, в която и да е страна по света, особена страна членка на Европейски Съюз, буди паника, която е необяснима изключително, когато политическите сили, които имат опцията да осъществят и политики и взаимна законодателна стратегия и имат идентични визии, да не съумеят да създадат устойчиво ръководство - по-скоро приказва за горделивост, която знаете в нашата вяра е неприемлива ", акцентира Желязков.



Официалната делегация на България участва и на молебена в базиликата " Сан Клементе ", където сервира венец пред мощите на св. Кирил.

Предстои и среща с президента на Суверенния Малтийски медал, както и срещи в камарата на депутатите.













Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР