Папа Франциск поведе литургия за десетки хиляди поклонници на пълен

...
Папа Франциск поведе литургия за десетки хиляди поклонници на пълен
Коментари Харесай

Папата призова за уважение към проститутките

Папа Франциск поведе литургия за десетки хиляди поклонници на цялостен стадион в Банкок в четвъртък, като прикани за почитание към проститутките и жертвите на трафик на хора в част от света, където секс труженичките се разрастват, съобщи Агенция Франс Прес.
Забележките пристигнаха в края на кондензиран със срещи ден за папа Франциск, който е на първото си пътешестване в Тайланд, където болшинството от популацията са будисти, където носи обръщение за религиозна естетика и мир.
След това светият отец ще отиде в Япония, където ще посети местата, изумени от атомните бомби – Хирушима и Нагасаки. Там той ще призове към възбрана за „ аморалните “ нуклеарни оръжия, съобщи БГНЕС.
82-годишният папа дойде на стадиона в златен халат, изтъкан за него от тайландска коприна, поздрави тълпи вярващи, развяващи флагове, като някои от тях се просълзиха пред водача на 1,3 милиарда католици в света.
Около 60 000 богомолци се събраха за литургията, като някои се изсипаха на близкия стадион, с цел да гледат службата на огромни екрани.
Известен със своя неналожителен жанр, папата не се отклонява от сложни тематики.
Той подчертава върху смисъла на подпомагането на уязвимите деца и дами, „ жертви на проституция и трафик на хора, чието главно човешко достолепие е унижено “.
Той също имаше поради наркомани, мигранти и " експлоатирани грешници и подминавани просяци ".
" Всички те са част от нашето семейство. Те са нашите майки, нашите братя и сестри. Нека не лишаваме нашите общности да виждат техните лица, рани, усмивки и техния живот ", сподели папата след водещите молебствия.
Забележките бяха произнесени в район, привлекателен за туристите, само че прославен с процъфтяваща полова търговия и безотговорен трафик на хора.
Проституцията е противозаконна в Тайланд, в която живеят минимум 300 000 полови служащи - към четири % от които се счита, че са станали жертва на трафик, съгласно публични оценки.
Много дами биват привличани от тази работа,, тъй като могат да завоюват до 10 пъти повече от минималната заплата, а критиците споделят, че някои представители на корумпираните тайландски управляващи си затварят очите за процъфтяващата сексиндустрия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР